Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Otvorena obnovljena škola u Poljani na Ugljanu

Autor: Ivan Stagličić

01.03.2010. 23:00
Otvorena obnovljena škola u Poljani na Ugljanu

Foto: Adam VIDAS



Upravo je to što se u jednom ovakvom malom mjestu, za relativno mali broj učenika, obnavlja ovakva zgrada, najbolji dokaz da se pokušava očuvati život na otoku i koliko župan i Zadarska županija rade za sve djelove županije, kazao je načelnik Ante Jerolimov


Danas je u Poljani svečano otvorena obnovljena školska zgrada Područne škole Poljana koja je dio Osnovne škole “Valentin Klarin” Preko. Tom prigodom upriličen je i prigodni program u kojem su uz brojne učenike sudjelovale i članice KUD-a Sv. Mihovil. Okupljene uzvanike, goste, roditelje, mještane i učenike pozdravila je ravnateljica Marija Šoša.
– Danas smo se ovdje okupili ispred uređenog prostora obnovljene škole Poljana. To se dogodilo zahvaljujući Ministarstvu mora, prometa i  veza na čelu s ministrom Božidarom Kalmetom. Isto tako je zaslužna i Zadarska županija na čelu sa županom Stipom Zrilićem, a pripomoć svemu tome dala je i općina Preko, skupa s načelnikom Antom Jerolimovim, kazala je ravnateljica Šoša naglasivši da je s ovim danom odsanjan san mnogih generacija koje su željele imati svoju, svijetlu i toplu učionicu i u njoj provoditi svoje najsretnije dane u djetinjstvu i podsjetila da trenutačno školu pohađa dvanaest učenika, a dogodine bih trebalo biti još za pet više, a tako i do iduće godine te bi za dvije godine škola proradila s potpunim kapacitetima u obje učionice.
U ime Općine, okupljene je pozdravio načelnik Ante Jerolimov koji je podsjetio na niz projekata koji su proteklih sedam godina realizirani u ovoj Općini u suradnji s Vladom RH i Zadarskom županijom.i koji su za otok značili opstanak i poboljšanje kvalitete života pri čemu je posebno istaknuo uređenje trajektnog pristaništa, projekta koji će zajedno s gospodarstvom, otvoriti trideset novih radnih mjesta i dovesti na najvišu razinu jedno od najfrekventnijih pristaništa na Jadranu.
– Upravo je to što se u jednom ovakvom malom mjestu, za relativno mali broj učenika, obnavlja ovakva zgrada, najbolji dokaz da se pokušava očuvati život na otoku i koliko župan i Zadarska županija rade za sve djelove županije pa i ovako mala mjesta kao što je Poljana i ja u ime svih članova Općinskog vijeća na tome zahvaljujem, istaknuo je jerolimov koji je najavio uskoro otvaranje jednog objekta koji je bitan i najstarijoj generaciji – doma za stare i nemoćne.
Župan Stipe Zrilić okupljenima je prenio i pozdrave ministra Božidara Kalmete te u svom izlaganju istaknuo:
-U projektima podizanja kvalitete života žitelja naše Županije smo uspješni ne toliko samo koliko se ti razvojni projekti događaju na području Zadra, nego upravo koliko se oni događaju u ovim malim mjestima kao što je Poljana. Ovo nije obična zgrada nego škola koja puno znači za čitavo mjesto, kazao je Zrilić i nastavio:
-Što se tiče općine Preko, ona je jedna od najaktivnijih općina jer sve ovo što se događa, ne događa se samo od sebe te u ovoj prigodi pohvaljujem načelnika Antu Jerolimova zahvaljujući čijim idejama se realiziralo mnogih projekata u ovoj općini. Imamo mi još mnogo dobrih načelnika u Zadarskoj županiji i zato i jesmo jedna od najaktivnijih Županija u čitavoj državi, zaključio je župan Zrilić.
Uz dvije učionice, obnovljena škola će imati i malu dvoranu koja se postupno oprema, a cijena izvedenih radova iznosila je cca. 520 tisuća kuna.