Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Rezultati školskih natjecanja iz geografije i informatike

Autor: Anita Ćustić

01.03.2010. 23:00
Rezultati školskih natjecanja iz geografije i informatike


Županijsko natjecanje iz geografije za učenike osnovnih škola održat će se u ponedjeljak 8. ožujka u OŠ Stjepana Radića u Bibinjama, a pozvana su 43 učenika od petog do osmog razreda


Na Županijsko natjecanje iz geografije za učenike osnovnih škola, koje će se održati u ponedjeljak 8. ožujka u OŠ Stjepana Radića u Bibinjama pozvano je ukupno 43 učenika od petog do osmog razreda. Među učenicima petih razreda najbolje su rezultate na školskom natjecanju ostvarili Mihaela Bačić, učenica OŠ Petra Preradovića, Marija Batur, iz OŠ Zemunik i Alen Kapić, učenik OŠ Šimuna Kožičića Benje. U kategoriji šestih razreda najbolje su znanje pokazali Marija Pelaić iz OŠ Petar Zoranić u Stankovcima, Ruby Ivosić iz OŠ Petra Preradovia i Daniel Paleka iz OŠ Smiljevac. Među sedmašima su na školskom natjecanju najbolji bili Ante Mrkić, učenik OŠ Stanovi, Iva Batur iz Oš Zemunik i Danijela Krezić iz OŠ Šime Budinića. U kategoriji osmih razreda troje najboljih su Josip Gjergja, učenik OŠ Petra Preradovića, Marko Marić iz OŠ Stanovi i Josip Milković, učenik OŠ Zemunik.
Županijsko natjecanje i smotra iz informatike – računalstva za učenike osnovnih škola održat će se u petak 12. ožujka u Strukovnoj školi Vice Vlatkovića, a upriličit će se natjecanje u programskom jeziku LOGO i BASIC/PASCAL. Pozvano je ukupno 52 učenika u kategoriji LOGO I. koju čine učenici 5. i 6. razreda i LOGO II. za učenike 7. i 8. razreda te BASIC I. za petaše i šestaše i BASIC II. za sedmaše i osmaše. Tako su u kategoriji LOGO I. najbolji bili Josip Ante Cindrić, učenik petog razreda OŠ Bibinje, Dominik Čolak, učenik šestog razreda OŠ Šimuna Kožičića Benje i Jakov Štulić, učenik šestog razreda OŠ Petar Zoranić iz Nina. U kategoriji LOGO II. na školskom su natjecanju najbolji bili Ive Predovan, učenik sedmog razreda OŠ Petar Zoranić iz Nina, zatim Mateo Radulić, učenik osmog razreda OŠ Šimuna Kožičića Benje, te Edi Petković i Stjepan Kačmarčik, učenici sedmog razreda OŠ Šimuna Kožičića Benje. U kategoriji BASIC I. najbolji su šestaši Daniel Paleka, OŠ Smiljevac, Antonio Vukelić i Luka Župan, učenici OŠ Petra Preradovića. U kategoriji BASIC II. najbolji su bili Lucija Kutija, učenica sedmog razreda OŠ Smiljevac, te Iva Pedić i Maroje Marcelić, učenici osmog razreda OŠ Smiljevac.
Natjecanje iz informatike-računalstva za učenike srednjih škola održat će se u petak 12. ožujka u Tehničkoj školi i to u kategoriji programiranja i osnova informatike, a pozvano je ukupno 29 učenika. U kategoriji programiranja pozvani su učenici Gimnazije Franje Petrića i to drugaši: Jure Perović, Bruno Rosan, Antonio Brkić, Domagoj Burčul, Filip Radevski, Augustin Tomić i trećaši Lovro Basioli, Marko Šarlija i Luka Mikec. U kategoriji osnove informatike pozvani su učenici SŠ Vice Vlatkovića i to prvaši Ivan Sudinja i Bruno Zidarević, Jerolim Kinda, učenik drugog razreda, trećaši Marin Babajko, Andro Krezić, Krševan Lapov i četvrtaši Mateo Pedišić, Luka Zenki, Nino Novaković, Frane Žunić, Juraj Zubović i Đulio Baričević. Među učenicima Tehničke škole na natjecanje u kategoriji osnova informatike pozvani su prvaši Ivan Rumora i Mihael i Roko Klasanović te drugaši Luka Barišić, Ivan Maruna, Marko Malvovi, Frane Fain i Krševan Vidov.