Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Stipčević zaradio frakturu desne ruke!

Autor: Roman Morović

01.03.2010. 23:00
Stipčević zaradio frakturu desne ruke!

Foto: Zvonko KUCELIN



Stara narodna izreka da nevolja nikada ne dolazi sama i ove sezone potvrđuje se na  primjeru košarkaša Zadra. Osim rezultatske krize (pet poraza u posljednjih šest utakmica u NLB ligi), sudačke nepravde pretrpljene u polufinalu kupa protiv Cibone, te prošlotjedne ozljede koljena prvog krilnog centra Vladimera Boise, momčad Danijela Jusupa pogodila je još jedna ozljeda i to ona prvog razigravača Roka Stipčevića. U šestoj minuti utakmice protiv FMP-a Rok se ozljedio u duelu sa domaćim razigravačem Sašom Stefanovićem, ali je stisnuo zube i unatoč bolovima izdržao do kraja utakmice.
– To je bilo otprilike na sredini terena. Stefanović je proletio s namjerom da mi ukrade loptu, ali nije uspio i zahvatio mi je palac desne ruke. Već na tim slobodnim bacanjima sam osjećao bol, ali sam nekako izdržao do kraja – opisao je Stipčević nesretnu situaciju.
Ipak, nakon liječničkog pregleda ustanovljeno je da je došlo do frakture, te će playmaker Zadra neko vrijeme morati mirovati i neće moći pomoći svojim suigračima na subotnjoj utakmici protiv Bosne.
– Rok ima frakturu desne ruke, danas (utorak, op.a.) će dobiti longetu i sigurno neće igrati neko vrijeme. Koliko će to biti, u ovom trenutku još točno ne znam. Što se tiče Boisinog koljena, stanje ide na bolje, ali ni on sigurno neće biti spreman za utakmicu s Bosnom. Ostali su zdravi i normalno treniraju – kazao je trener Danijel Jusup.
Slična situacija Stipčeviću se dogodila i prošle sezone, na utakmici četvrtfinala Eurokupa protiv Bilbaa, kada se ozljedio sedam minuta prije kraja, te je ostatak utakmice odigrao sa slomljenom metakarpalnom kosti lijeve ruke, nakon čega je morao pauzirati mjesec dana. Tada je NLB liga za Zadrane već bila završena, a u prvenstvu Hrvatske Stipčevićev izostanak dobro su nadomjestili Marko Car i Toni Prostran. Ovoga puta, uloga prvog razigravača pripast će Vedranu Moroviću, a pripomoći mu mogu i Marko Car i Hrvoje Perić. U novonastaloj situaciji, veću minutažu sigurno bi mogli dobiti i mladi, posebice Ivan Batur i Pavle Marčinković.