Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Uspješni zadarski gimnazijalci

Autor: Jelica Farkaš

01.03.2010. 23:00
Uspješni zadarski gimnazijalci


Od ukupno 61 gimnazijalca njih 37 je iz pet zadarskih gimnazija, a 24 iz takozvanog “prstena”. 12 učenika je iz Gimnazije Vladimira Nazora, 12 iz Jurja Barakovića, 5 iz Franje Petrića, 7 iz Klasične gimnazije Ivana Pavla II. te jedan učenik iz Zadarske privatne gimnazije


Za Županijsko natjecanje iz povijesti koje je održano u biogradskoj srednjoj školi prijavilo se ove školske godine za pisanu provjeru znanja 11 škola, a za samostalni istraživački rad dvije škole. U natjecanju prvih razreda gimnazije, odnosno u prvoj skupini prijavljena su 22 učenika.
U kategoriji drugih razreda gimnazije prijavljeno je 13 učenika, dok je u kategoriji trećih razreda ukupno prijavljeno 20 učenika te u četvrtoj 11 učenika.
Od ukupno 61 gimnazijalca njih 37 je iz pet zadarskih gimnazija, a 24 iz takozvanog “prstena”. 12 učenika je iz Gimnazije Vladimira Nazora, 12 iz Jurja Barakovića, 5 iz Franje Petrića, 7 iz Klasične gimnazije Ivana Pavla II. te jedan učenik iz Zadarske privatne gimnazije.
Iz srednje škole Kneza Branimira iz Benkovca su 3 učenika, iz Srednje škole Biograd 7, iz Srednje škole Bartola Kašića Pag 6, te iz srednje škole Obrovac 8 učenika.
Među petoricom učenika strukovnih škola, jedan je učenik iz Pomorske škole, a četiri iz Tehničke škole Zadar. Za ovo brojno županijsko natjecanje učenike je pripremalo 16 mentora za pisanu provjeru znanja, a od toga dvoje za samostalno-istraživački rad.
Prvo mjesto u skupini prvih razreda osvojila je Batović Margarita iz Gimnazije J. Barakovića Zadar s mentoricom Mirjanom Milković. Drugo mjesto Ivan Meštrović iz Klasične gimnazije Ivana Pavla II., a treće Paula Babić iz Gimnazije V. Nazora Zadar.
U kategoriji drugih razreda prva je Marija Lokin iz Srednje škole Biograd s mentoricom Elizabetom Kelavom. Drugi je Robert Ukalović, a treći Šime Medić, oba iz Gimnazije Jurja Barakovića Zadar.
U kategoriji trećih razreda prvo je mjesto osvojila Marija Miljević iz Gimnazije V. Nazora Zadar s mentorom Marinkom Burčulom. Dva druga mjesta u toj kategoriji dijele Stipe Čavar iz Jurja Barakovića i Krešimir Radoš, iz Gimnazije Frane Petrića, dok je treći Jure Prtenjača, također iz Gimnazije Jurja Barakovića.
U četvrtoj skupni prvo je mjesto osvojio Dario Gospić iz Jurja Barakovića, dok je drugo mjesto osvojila Marijana Kardum iz Srednje škole kneza Branimira iz Benkovca, a treće Ivan Medić iz Gimnazije “Juraj Baraković”.