Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Dižite se Zadrani

01.03.2011. 23:00
Dižite se Zadrani


Situacija u borbi za ostanak u NLB ligi je vrlo jasna. Računicu znaju već i vrapci na grani – da Zadar izbjegne posljednje mjesto, koje znači gubitak prava natjecanja na jednu sezonu, u preostala četiri kola mora ostvariti jednu pobjedu više od Crvene zvezde. Stoga ne treba posebno naglašavati koliki je ulog u sutobotnjem derbiju, kada u Krešin dom stiže Cibona. Bez obzira na ishod utakmice Zvezda – Široki dan ranije, Zadar jednostavno mora pobijediti zagrebačkog rivala.
Nije to prva utakmica ove sezone, koja se dočekuje s toliko napetosti, ali s obzirom da je do odluke ostalo još jako malo vremena, ova je doslovno pitanje “biti ili ne biti”. Jer u slučaju pobjede Zvezde i poraza Zadra, ostala bi još samo minimalna šansa. Da bi na ovaj ili onaj način iščupao pobjedu, Zadru će itekako trebati prava podrška navijača. Došlo je vrijeme da se svi Zadrani, kojima je stalo do KK Zadar, ujedine i, bez obzira na sve ono što se zbivalo u i oko kluba posljednjih godina, pomognu momčadi koliko god mogu. Tornado, stoga, pod parolom “Dižite se Zadrani”, u petak u 20 sati organizira bakljadu na muraju, te poslije toga karusel automobilima po gradu.
U subotu će okupljanje u prostorijama udruge navijača početi već u ranim jutarnjim satima, a Tornadu će se na tribinama Višnjika od 19 sati pridružiti i dio pripadnika prijateljske Torcide, koja će biti na utakmici Zadar – Hajduk na Stanovima (15 sati).