Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

KK Zadar bez kvoruma i trenera

01.03.2011. 23:00
KK Zadar bez kvoruma i trenera


Cijeli dan pokušavao se skupiti dovoljan broj članova Upravnog odboda KK Zadar, kako bi se mogla održati sjednica i donijeti odluka o novom treneru. Na kraju nisu uspjeli. Ipak, u Jazinama je večeras održan sastanak, na kojem su, između ostalih, bili i Edvin Šimunov, predsjednik, Nebojša Belić, vršitelj dužnosti direktora i Branko Skroče, sportski direktor. Po završetku radnog sastanka, predsjednik Šimunov potvrdio nam je da je trener Tihomir Bujan podnio ostavku, ali je dodao kako do sada nije razgovarao s njegovim potencijalnim nasljednicima.
– Ni sa kime još nismo razgovarali. Imamo pomoćnog trenera, koji će voditi momčad na treningu. Kada budemo imali kvorum, svaki član Upravnog odbora će iznijeti ideju, koju ćemo svi zajedno razmotriti i, nadam se, donijeti najbolju odluku za klub – rekao je Šimunov.
Kada će to biti?
– Ne mogu vam na to odgovoriti. Vjerojatno sutra tokom dana. Trebamo to riješiti čim prije, skupiti kvorum, uskladiti termine. Znate, nama je klub izuzetno bitan u životu, ali imamo nekih neodgodivih stvari, jer su to uglavnom poslovni ljudi. Netko je na putu, netko ima druge obveze, netko je bolestan. Svakako ćemo nastojati što prije.
Dakle, sutra bi Zadar trebao imati novog trenera?
– Slažem se. Trebao ga je već sada imati, ako mene pitate.
O čemu se još razgovaralo na sastanku?
– O tekućoj problematici, financijama…
Kakvo je stanje?
– Loše, loše. Teška su vremena u cijelom društvu. Nelikvidnost, novci sporo pristižu, potrebe su ogromne. Jednom riječju loše.
Dolasci/odlasci igrača?
– O odlascima nije bilo riječi. Što se dolazaka tiče, potpisao je Mirza Ahmetbašić – zaključio je Šimunov.
Nije predsjednik htio govoriti o onome što zadarsku javnost najviše zanima, imenu mogućeg novog trenera, što je korektno. Nije na njemu da se upušta u takve špekulacije. Ipak, tijekom dana se, uz imena Ivana Barančića i Ivana Sunare pojavilo još jedno, ono Josipa Pina Grdovića. I on je bio u igri već nekoliko puta, kada je Zadar mijenjao trenere, ali još nije dobio priliku. Hoće li ovaj put, možda će se znati već sutra.