Manje "maloškolaca" nego lani

Slika korisnika admin
razanac
Velimir BRKIĆ

Prema odobrenju Općinskog vijeća i njegova predsjednika Predraga Duševića, a shodno prvotno postignutom dogovoru načelnika Općine Dragutina Miočića i ravnatelja ražanačke Osnovne škole "Jurja Barakovića" prof. Frane Lukića, ovih je dana počela s radom mala škola. Nastavom koju će do 15. lipnja ove godine provoditi profesorica predškolskog odgoja Zlata Miočić Stošić iz Rtine, obuhvaćeno je ukupno 23-oje djece predškolske dobi, 7 manje nego lanjske godine, iz Ražanca, Rtine, Ljupča, Ljubačkih Stanova, Krneze, Jovića, Radovina i Podvršja.

Kako pojašnjava pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Općine Ražanac Damir Jordan, za rad male škole iz ovogodišnjeg će se proračuna osigurati približno 50.000 kuna.

- Manji dio troškova u iznosu po 50 kuna mjesečno po djetetu participirat će njihovi roditelji. Uprava škole budućim je prvašićima stavila na raspolaganje učionice sa svom pratećom opremom u zgradi matične škole u Ražancu kao i njenim područnim odjeljenjima. Nažalost, zbog štednje nismo bili u mogućnosti za djecu organizirati prijevoz, stoga ih od kuće na nastavu i natrag prevoze njihovi roditelji, kazao je pročelnik Damir Jordan.

Profesorica Zlata Miočić Stošić, koja ovaj posao radi već nekoliko godina, jednostavno krstareći dnevno općinom Ražanac uzduž i poprijeko u vremenu od 11.30 do 16.40 sati rekla nam je kako najviše devet predškolaca pohađa nastavu u Radovinu. U područnom odjeljenju u Ljupču, kojem još pored ovog mjesta pripadaju Ljubački Stanovi i Kneza je njih četvero dok ih je po jedan u Jovićima i Rtini.

 

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno