Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Nikoli Boji pobjeda i poraz

01.03.2011. 23:00
Nikoli Boji pobjeda i poraz


Treći pozivni turnir  Hrvatskog taekwondo saveza u  olimpijskim kategorijama održan  je prošli vikend u Zagrebu. Na  turnir je bio pozvan i Nikola Bojo,  član Taekwondo kluba Zadar, koji nastupa u kategoriji iznad 80 kg.  Uz njega u toj su kategoriji nastupili i Matija Žagar iz Zaprešića  (Likos) i Vedran Golec iz Zagreba (Jastreb).
Bojo je prvu borbu imao protiv  Žagara (105 kg) i ponovno je  Zadranin pobijedio. Ovaj put Bojo je bio još uvjerljiviji i slavio sa  12:6, a prema viđenom moglo je  završiti i prekidom. U drugoj borbi Zadranina je čekao najbolji  teškaš Golec, reprezentativac,  kojeg je Bojo na zadnjem pozivnom turniru pobijedio. Ponovno je Bojo odradio dobar meč,  uzeo je više bodova od protivnika,  ali zbog dvije opomene Golecu je  upisan bod, pa je borba nakon  treće runde završila 5:5. U dodatnoj rundi za zlatni bod Nikola  je pokušao triput – bezuspješno.  Bio je pomalo u nestrpljiv, a u  jednom trenutku s(p)retniji je bio  Golec i pobijedio.
– Vidjelo se da Nikola marljivo  trenira tako da je ponovno potvrdio svoju kvalitetu. Za dva tjedna Boju očekuje nastup u Njemačkoj na Germany openu na  kojem će sudjelovati kao član  hrvatske reprezentacije – kaže  Mladen Uskok, Nikolin trener.