Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Ninčeviću nova prilika, pozvan i T. Valčić

01.03.2011. 23:00
Ninčeviću nova prilika,  pozvan i T. Valčić


Na popisu nema vratara Mirka Alilovića, Goluža se uz Pešića i Šegu odlučio za Blažička


Idućeg tjedna  hrvatska rukometna reprezentacija sa Španjolskom će  odigrati dvije utakmice kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2012. u Srbiji bez Mirka  Alilovića i Blaženka Lackovića. Naime, izbornik Slavko  Goluža ovog utorka objavio  je imena osamnaestorice  igrača na koje računa za  oglede Grupe 2 u Ciudad  Realu (10. ožujka) i Splitu  (13. ožujka), a dvojac članova  udarne postave s nedavnog  Svjetskog prvenstva smješten  je na širem popisu.
– S Mirkom sam razgovarao  u nekoliko navrata. Budući  da se nalazi u krizi forme,  zajednički smo se dogovorili  da propusti ovu akciju. Osim  toga, moramo respektirati  formu Marina Šege i Nikole  Blažička koji je u zadnjoj  utakmici za svoj “Lübbecke”  skupio petnaest obrana – objasnio je izbornik.
U Lackovićevom slučaju  radi se o zdravstvenim problemima.
– Za vrijeme Svjetskog prvenstva Lac je ozlijedio rame  desne ruke, a ono ga i danas  muči. Najbolje za sve će biti  da tu ozljedu što prije sanira  – istaknuo je Goluža.
Teške utakmice
Bez obzira na ishod dvostrukog programa sa Španjolskom, plasman na Europsko prvenstvo ne bi smio  doći pod znak pitanja. Naime, dvije prvoplasirane od  četiri reprezentacije iz Grupe  2 idu direktno na kontinentalnu, a Litva i Rumunjska  ipak spadaju u drugi razred  kvalitete europskog rukometa.
– Očekuju nas dvije jako  teške utakmice. Španjolci su  na Svjetskom prvenstvu osvojili brončanu medalju i sada su u euforičnom raspoloženju. Na raspolaganju  imamo samo dva dana za  treninge, ali nadam se da će  nam to biti dovoljno da se  kvalitetno pripremimo za to  teško gostovanje – ustvrdio je  izbornik.
Prema njegovim riječima,  igra španjolske reprezentracije vrlo je slična onome što  prakticira Ciudad Real, koji  je prošlog vikenda pregazio  CO Zagreb (30:20) na svom  terenu, u sklopu devetog kola  prve faze EHF-ove Lige prvaka.
Okupljanje u nedjelju
– Tu smo mogli vidjeti da u  obrani igraju 6-0 pokretljivih  ili 5-1 s dubokim izlascima na  vanjske pozicije. Mi moramo  biti vrlo strpljivi u građenju  napada i ne smijemo si dopustiti greške koje će im  omogućiti da nam zabijaju  lake golove – zaključio je  Goluža na čijem popisu se  nalaze: Marin Šego, Nikola  Blažičko, Ivan Pešić (vratari),  Manuel Štrlek, Ivan Ninčević  (lijeva krila), Ivan Čupić, Vedran Zrnić (desna krila), Jakov Gojun, Damir Bičanić,  Drago Vuković, Tonči Valčić  (lijevi vanjski), Ivano Balić,  Domagoj Duvnjak (srednji  vanski), Denis Buntić, Marko  Kopljar (desni vanjski), Igor  Vori, Marino Marić, Željko  Musa (kružni napadači).
Okupljanje reprezentacije  zakazano je za nedjelju, odlazak u Španjolsku na rasporedu je 9. ožujka, a odmah  nakon utakmice ide se u  Split. Ulaznice za dvoboj u  Spaladium Areni već sada se  mogu nabaviti preko interneta, na adresama www.ulaznice.hr i www.hrs.hr, po polularnim cijenama od 30 i 50  kuna.