Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

“Oskarovci” i “građevinci” najbolje maske

01.03.2011. 23:00
“Oskarovci” i “građevinci” najbolje maske


Od prijavljenih 13 grupa i pojedinaca prvu nagradu odnijeli su “Građevinci iz Ivušinih – Mokra ulica”, druga je otišla “Sretnoj obitelji – Barići”, a treću su osvojili “Kinezi niko tako”. Najveće priznanje za originalnost i kreativnost otišla je grupi obitelji Čikarele zvanoj “Oskarovci”


Tradicija seoskih maškara u Ždrelcu nastavila se i ove godine, a vrhunac zabave bila je velika fešta pod maskama održana u centru mjesta nakon koje se “maškarano ludilo” nastavilo u mjesnom kafiću Riva.
 – Zadivljeni su visokom kvalitetom kostima i odlično osmišljenim koreografijama maškaranih grupa. Ovo malo dalmatinsko mjesto ima veliko srce i veliku moć kreativnosti za izradu kostima i pronalaženje novih originalnih tema svake godine, rekla nam je Koraljka Jugović, voditeljica Udruge žena Levanda, koja je uz Inicijativni odbor mještana organizirala karneval.
Dodala je da su pripreme za program trajale mjesecima, i to u velikoj tajnosti sve do nastupa. Žiri je ove godine birao između 13 prijavljenih grupa i pojedinaca. Prvu nagradu odnijeli su “Građevinci iz Ivušinih – Mokra ulica”, druga je otišla “Sretnoj obitelji – Barići”, a treću su osvojili “Kinezi niko tako”. Najljepšom dječjom maskom proglašeni su “Vitez i princeza” – Frane i Lara Katačić, a pojedinačna nagrada dodijeljena je Denisu Juravić (vatrogasac), koji se iskazao kao najhrabriji u kostimu “Dvoličan”.
 – Najveće priznanje za originalnost i kreativnost otišla je grupi obitelji Čikarele zvanoj “Oskarovci” koja je prisutne zadivila sposobnošću da dovede Hollywood u Ždrelac, zajedno s Oskarom, crvenim tepihom i ekstravagantnim glumcima i pjevačima, prenijela je dio zabave gospođa Jugović i dodala da je pravo iznenađenje večeri bio dolazak Ave Karabatić i njezinog dečka Špire.
 – Svi su se uvjerili da ovo nisu bili imitatori Ave i Špire tek kada je Ava Karabatić zapjevala na pozornici u svom prepoznatljivom stilu koji nitko ne može imitirati, kazala je Jugović.
Dobro osmišljen program “Oskarovci” su nastavili nominacijama i podjelom Oskara mještanima za uloge koje su odigrali u Ždrelcu u različitim programima i funkcijama kroz cijelu prošlu godinu. “Građevinci” su u radničkim “tutama” pekli kobasice i častili sve prisutne. Mještani su se šalili da su “Građevinci” ove godine kasnili na program najvjerojatnije zato jer su do kasna bili na gradilištu i gradili još nekih 80 apartmana u Ždrelcu. “Sretna obitelj” je dovela kolica, nemaju auto pa su sretni jer ne moraju plaćati benzin koji svaki dan poskupljuje. “Kinezi” su sjajili u svojim kimonima sretni što su dovukli prvu kinesku trgovinu na otok i to bez Europske unije, Općine Pašman, građevinske dozvole i hrpe birokratske papirologije, jer je dućan montiran na biciklu.
Voditelj programa bio je Denis Škara i DJ Siniša Taroklić, a nakon odabira najboljih maski zapaljen je krnje, čitalo se tradicionalno pismo o događajima iz prošle godine, održana je tombola te je zabava potrajala do ranih jutarnjih sati.
 – Ako je nešto poučno za pamtiti po ovoj fešti to bi bilo da nam puno toga fali, ali gluma nam najbolje ide, zaključili su mještani Ždrelca.