Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Tomić: Pobijediti sve do kraja

01.03.2011. 23:00
Tomić: Pobijediti sve do kraja


Sve upućuje na to da će o prvom mjestu odlučivati međusobne utakmice protiv Kamička i Metkovića – kaže Marin Tomić, predsjednik Biograda


Rukometaši Biograda u nastavak sezone u Drugoj ligu ušli su sa dvije pobjede. Nešto teže protiv Trilja u 12. (31:27) i znatno lakše s Trogirom u 13. kolu (34:17) momčad iz kraljevskog grada očekivano je osvojila četiri boda za ostanak na prvom mjestu. U utrci za titulu prvaka uz Biograd su i dalje Metković 1963 i Kamičak, koji su također ostvarili dvije pobjede na početku proljeća. Metkovčani i Sinjani trenutačno imaju dva boda manje od Biograđana.
– Sve upućuje na to da će o prvom mjestu odlučivati međusobne utakmice protiv Kamička i Metkovića. S Kamičkom igramo kod kuće, a gostujemo u Metkoviću – naglašava Marin Tomić, predsjednik Biograda. Ako se Tomićeva predviđanja i ostvare, to znači da Biograđani u preostalim utakmicama nemaju pravo na kiks. Odnosi se to i na sljedeće kolo u kojem gostuju u Muretu kod Olimpije.
– Omjer snaga je trenutačno takav da je protiv Olimpije realno očekivati našu uvjerljivu pobjedu. Zapravo, očekujem da ćemo do kraja sve pobijediti.
Tomić odavno u javnost šalje poruke o tome da je ovaj Biograd praktički nepobjediv. Optimizam je u redu, premda se ponekad čini da bi Tomić trebao s malo više opreza govoriti o tome koliko može njegova momčad.
– Znamo da imamo kvalitetu za prvo mjesto, a to smo i pokazali na parketu. Najkvalitetnija smo momčad u ligi i zašto skrivati da nas zanima samo prvo mjesto.
U najavi polusezone Tomić nije želio govoriti o financijskoj situaciji u klubu, premda se iz onoga što je govorio dalo zaključiti da novca baš i nema.
– Još ništa nismo dobili od Grada Biograda za 2011. godinu. To je činjenica, o ostalom ne želim previše govoriti.
Besparica, kaže Tomić, ne utječe na raspoloženje igrača.
– Njima je svejedno jer oni ionako od tog novca ne dobiju ništa. Taj se novac troši na redovno djelovanje kluba, a plaćanje igrača ne dolazi u obzir. Igračima smo na početku sezone jasno rekli da, ako hoće, mogu igrati besplatno. Oni su to i prihvatili i zato tako dobro igraju.
Tomić ima zanimljivu poruku onima koji u klubovima odlučuju o financijama.
– Igračima je najvažnije ništa ne obećati kad je u pitanju novac. Tada s njima nema problema.