Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Josip Šuljić i Jure Kustić idu na Državno

01.03.2012. 23:00
Josip Šuljić i Jure Kustić idu na Državno


Uz njih na Državno natjecanje, gdje će se ukupno natjecati sedam škola, idu i Šibenčani Marin Zrilić i Luka Lemac koji su osvojili prvo mjesto te Rovinjani Erik Paljuh i Igor Galant s osvojenim drugim mjestom


Josip Šuljić i Jure Kustić učenici su Strukovne škole Vice Vlatkovića koji zahvaljujući osvojenom trećem mjestu na Međužupanijskom natjecanju idu na daljnje Državno natjecanje iz smjera vodoinstalateri.
Uz njih na Državno natjecanje, gdje će se ukupno natjecati sedam škola, idu i Šibenčani Marin Zrilić i Luka Lemac koji su osvojili prvo mjesto te Rovinjani Erik Paljuh i Igor Galant s osvojenim drugim mjestom.
Dobre rezultate postigli su i Šibenčani Mario Braica i Luka Bakmaz te Splićani Branko Rožić i Ivan Tomičić koji čine dvije ekipe koje su se u natjecanju iz smjera instalatera grijanja i klimatizacije plasirali na Državno natjecanje u Novoj Gradiški.
Međužupanijsko natjecanje učenika u zanimanjima vodoinstalater te instalater grijanja i klimatizacije održano u Strukovnoj školi Vice Vlatkovića okupilo je trideset i dvoje učenika, koji su u Zadar pristigli iz šest hrvatskih županija. Ovo je prvi put da se natjecanje u ovim zanimanjima održava u toj školi, kazao je ravnatelj Tihomir Tomičić.
– Mi smo tradicionalno domaćini natjecanjima automehaničara te zanimanjima u elektrotehnici. Međutim, kako ove godine nijedna škola nije mogla organizirati ovo natjecanje, uz razumijevanje Zadarske županije organizirala ga je naša škola, kazao je Tomčić, dodajući da je samo natjecanje dosta skupo te da je samo materijal koštao oko dvanaest tisuća kuna. No zahvaljujući Zadarskoj županiji koja ga financira ono se ipak održalo.
Njegovi učenici, kaže, na natjecanjima postižu dobre rezultate. Prošlog petka izvrsne rezultate postigli su i automehaničari Luka Lerga i Toni Čurčija koji su osvojili prvo i drugo mjesto te se tako jedini s tog natjecanja plasirali na Državno natjecanje.
– Ovo su specifična natjecanja i njihova važnost je u tome da učenici ne pokazuju samo teorijsko znanje, već i vještine koje su stekli tijekom tri godine na praksi, bilo u školi ili kod svojih majstora obrtnika. Ovo su kompletni zadaci koje oni rade. Praktični dio traje dva sata i to bude jako naporno, a razlike u plasmanu malene, pojasnio je Tomičić.