Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Liga za ostanak započinje već protiv Alkara

01.03.2012. 23:00
Liga za ostanak započinje već protiv Alkara


Svjesni smo da nije lako planirati pobjedu protiv Alkara u njihovoj bučnoj dvorani, no jednostavno nemamo izbora nego se baciti na glavu i pokušati iznenaditi – kazao je Jurjević


Pred košarkašima Sonik-Puntamike je sutra novi važan ispit u A-1 ligi, gostovanje na uvijek vrućem terenu u Sinju. Domaći Alkar je prava domaćinska momčad koja u svojoj dvorani ima iza sebe gromoglasnu podršku svojih Maligana te će Puntamičanima biti jako teško ponoviti lanjski uspjeh iz Lige za prvaka kada su u Sinju uzeli pobjedu nakon 17 minusa u prvom poluvremenu. Uz Maligane, otegotnu okolnost će im predstavljati vjerojatni ponovni izostanak centarskog tandema Čakarun-Ramljak te ovosezonski bauk s gostovanja na kojima imaju, za sada, skor 0-9. Je li mukama na gostovanjima došao konačno kraj, teško je procijeniti, no zasigurno motiva za tako nešto u redovima zelenih ne nedostaje, pogotovo nakon posljednje pobjede nad Svjetlošću. Taj optimizam pred sinjsko gostovanje širi i kapetan Puntamičana, Marino Jurjević koji ne smatra da je pobjeda nad Alkarom nemoguća misija.
– Ovim gostovanjem u Sinju praktički započinjemo Ligu za ostanak prije njenog stvarnog početka, jer nam bodovi iz ove i one u srijedu protiv Darde vrijede za taj dio natjecanja. Stoga je jasno da ćemo dati sve od sebe da si olakšamo velike muke koje nas čekaju. Svjesni smo da nije lako planirati pobjedu protiv Alkara u njihovoj bučnoj dvorani, no jednostavno nemamo izbora nego se baciti na glavu i pokušati iznenaditi. Ne ide nam u prilog činjenica da smo slabi u gostima ove sezone, no možda je došlo vrijeme da se i to promijeni, makar to bilo posljednje gostovanje u ovom dijelu natjecanja.
U Sinj idete bez Čakaruna i Ramljaka čiji se izostanak na sreću nije primijetio protiv Brođana.
– Njih dvojica vjerojatno neće u Sinj. To sudim po tome što je Čakarun pokušao trenirati, no nije mu išlo dok je Ramljak tek trčkarao po dvorani. Bez njih dvojice imat ćemo evidentan nedostatak u visini, no pokazali smo protiv Svjetlosti da možemo i hendikepirani odigrati jako dobro. Pogotovo smo obrambeno izgledali kako treba protiv Brođana i to nam je pokazatelj kako se postaviti protiv Alkara. Jedino takvim bespoštednim pristupom i velikom borbenošću možemo i doći do željenog cilja, bodova koji bi nas približili osiguranju ostanka u ligi.
Teoretski vam je još uvijek u igri i Liga za prvaka.
– To je već malo teža misija, jer previše zaostajemo za Svjetlošću te bi se za tako nešto trebali poklopiti drugi rezultati uz naše pobjede u Sinju i doma protiv Darde i Zadra. Definitivno se ne možemo zamarati takvim kombinacijama već se psihički pripremamo za Ligu za ostanak koja već počinje ovim gostovanjem u Sinju, a nastavlja se u srijedu protiv Darde u Jazinama – zaključio je Jurjević.