Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

“Petrićevci” ponovno pokazali najbolje znanje iz fizike

01.03.2012. 23:00
“Petrićevci” ponovno pokazali najbolje znanje iz fizike


Gimnazija Jurja Barakovića u srijedu je bila domaćin Županijskog natjecanja iz fizike 2011./12. za srednje škole Zadarske županije. Kako nas je izvijestio prof. fizike i predsjednik Povjerenstva natjecanja Davor Katunarić, na natjecanju su sudjelovala 34 učenika u četiri skupine (1., 2., 3. i 4. razredi).
– Sve grupe su pisale po pet zadataka, a ukupni mogući broj bodova je 50. Od polaznika prvih razreda najuspješniji su bili: Katarina Vulić i Josip Jukić iz Gimnazije Franje Petrića s osvojenih 36 bodova dijele prvo mjesto. Na drugom mjestu je Josip Torić, također iz Gimnazije Franje Petrića s osvojenih 27 bodova. Treće mjesto pripalo je učenici Marijani Zrilić iz Gimnazije Jurja Barakovića. Od učenika drugih razreda najbolji uspjeh postigao je Ante Buterin iz Gimnazije Jurja Barakovića koji je osvojio 21 bod. Na drugom mjestu je Niko Jurlina iz Gimnazije Franje Petrića s osvojenih 20 bodova, a na trećem mjestu je također učenik Gimnazije Franje Petrića Šime Vrsaljko, koji je osvojio 19 bodova. Učenik Roko Žaja iz Gimnazije Franje Petrića bio je najuspješniji u skupini za treće razred i osvojio je 37 bodova. Na drugom mjestu je Ivan Vidaić iz Gimnazije Vladimira Nazora s osvojena 23 boda, a treći je Marin Stipić iz Gimnazije Franje Petrića koji je osvojio 22 boda. Od učenika četvrtih razreda najbolji rezultat imao je učenik Gimnazije Franje Petrića Jure Perović koji je osvojio 30 bodova. Učenica Irena Barjašić iz Gimnazije Jurja Barakovića osvojila je drugo mjesto sa 27 bodova, a treća je Karla Biuković, učenica Zadarske privatne gimnazije, koja je na natjecanju imala 25 bodova.


 ANDRIJA BLAŽEVIĆ NAJBOLJI OSNOVAC U ENGLESKOM JEZIKU


U Osnovnoj školi Petra Preradovića u Zadru ovog je tjedna održano Županijsko natjecanje iz engleskog jezika za učenike osnovnih škola. Prvi na ljestvici konačnog poretka je učenik OŠ Bartula Kašića iz Zadra Andrija Blažević (mentorica Vjera Grdović) s osvojena 94 boda. Na drugom mjestu je Sunčana Brkulj, učenica OŠ Šimuna Kožičića Benje iz Zadra (mentorica Mirjana Pešušić) s osvojena 93 boda. Trećeplasirani je Krešimir Bačić iz OŠ Smiljevac (mentorica Zdravka Erceg) s osvojena 92 boda, izvjestila nas je Stanka Pera-Martinac, predsjednica Povjerenstva za natjecanje.