Počela potraga za sezoncima

Slika korisnika admin
konobar2
Zvonko KUCELIN

Informacije s burze rada, internetskog portala Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, govore kako je u cijeloj Hrvatskoj, pa tako i u Zadarskoj županiji, počela potraga za sezonskim radnicima. U Zadarskoj županiji objavljena su 153 oglasa za posao, od čega se u 83 traže ugostitelji i radnici u turizmu. U Hrvatskoj ta brojka iznosi 724, što je 38 posto od svih objavljenih oglasa.

- Mi smo već prognozirali pad rasta nezaposlenih u ožujku. Očekujemo da će tijekom sezone posao pronaći oko 3.000 ljudi. Naše prognoze temeljimo na prošlogodišnjim podacima kada se na sezonskim poslovima zaposlilo 3.500 ljudi, od čega 2.253 s evidencije Zavoda, kaže pročelnik Područnog odjela Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Zadarske županije Željko Marić.

I na najpoznatijim internetskim portalima za traženje posla vidljivo je kako se bliži sezona. Tako je broj objavljenih oglasa koji se odnose na Zadarsku županiju zadnjih dana povećan za nekoliko puta, a većinom se traže radnici u turizmu - konobari, sobarice, hostese na jahti, kuhari i drugi.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno