Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Preskočio kategoriju i izgubio

01.03.2012. 23:00
Preskočio kategoriju i izgubio


Išao sam u tu kategoriju radi velikog nagradnog fonda. Obećao sam djeci iz kluba da ću s eventualnom zaradom opremiti našu dvoranu s opremom koja nam je potrebna za treniranje


Antonio Čačić, član Taekwondo kluba Plovanija, prošlog se vikenda borio na turniru Luxembourg open. Iako ne pripada toj kategoriji, Zadranin se odlučio boriti u apsolutnoj, odnosno teškoj kategoriji i u prvoj borbi ispao od njemačkog natjecatelja.
– Natjecao sam se protiv boraca koji su i do 30 kg teži od mene – rekao je Čačić, koji je i objasnio svoju odluku da se bori u kategoriji koja je iznad njegove.
– Išao sam u tu kategoriju radi velikog nagradnog fonda. Obećao sam djeci iz kluba da ću s eventualnom zaradom opremiti našu dvoranu s opremom koja nam je potrebna za treniranje. Ipak, izgubio sam od odličnog Nijemca i to u vrlo neizvjesnom dvoboju.
A u konačnici je Čačić poražen sa 13:11. Borba je bila dinamična i kvalitetna, a zadarski borac je imao veliku priliku napraviti iznenađenje i stići do pobjede.
– Borba je bila puna rada i dinamike. I sam rezultat to pokazuje. Rijetko kada se dogodi da u apsolutnoj kategoriji rezultat ide u dvoznamenkasti broj. Bio sam jako blizu. Moj protivnik se kasnije jednostavno prošetao do finala – zaključio je Čačić. U idućem periodu Zadranin će imati još nekoliko borbi, a za nešto više od mjesec dana će se boriti i na Prvenstvu Hrvatske, što će mu biti i najvažnije natjecanje u ovom periodu. Inače, Antonio Čačić je osnovao TK Plovanija, a trenutačno je i jedini trener u klubu koji broji zavidnih 60-ak članova.