Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

U Biogradu predstavljanje projekta “Skriveni svijet – Natura 2000”

01.03.2012. 23:00
U Biogradu predstavljanje projekta “Skriveni svijet – Natura 2000”


Hrvatsko herpetološko društvo – Hyla Vas organizira otvorenje izložbe i popratno predavanje u sklopu projekta edukacije o ekološkoj mreži na području Zadarske županije “Skriveni svijet-Natura 2000”.
Otvorenje izložbe je u Zavičajnom muzeju Biograd na Moru, u ponedjeljak 5. ožujka u 18 sati, a predavanje s izlaganjem o projektu će biti također u ponedjeljak u 11 sati u Gradskoj vijećnici u Biogradu.
Izložba je ostvarena u suradnji s udrugom Hippocampus i Zavičajnim muzejom Biograd na Moru, financirana je u sklopu Javnog poziva za financiranje projekata iz područja zaštite prirode u 2011.g. od strane Uprave za zaštitu prirode (Ministarstvo kulture, sada je Uprava u sklopu Ministarstva zaštite okoliša i prirode).
Cilj projekta “Skriveni svijet – Natura 2000” je predstavljanje pojma ekološke mreže i važnih područja te njihovog očuvanja. U sklopu projekta održava se izložba i niz predavanja u mjestima Zadarske županije tijekom kojih će se educirati građane o osnovama ekološke mreže, što je to europska ekološka mreža Natura 2000 i upoznati stanovništvo s lokalnim područjima ekološke mreže.
Pitanja na koja će se dati odgovori su: što je to ekološka mreža i zašto je važna, koja je korist od očuvanja Natura 2000 područja i njihovih resursa, kako se provedba Nature 2000 povezuje s načinom života lokalnog stanovništva i održivim razvojem, što smijemo u Naturi? – mjere zaštite za pojedine vrste i staništa. Također će se predstaviti područje ekološke mreže na području Zadarske županije kako bi se stanovništvo što bolje upoznalo s ovim integriranim sustavom zaštite prirode.
Projekt provodi Hrvatsko herpetološko društvo – Hyla. Izložba u Biogradu je realizirana u suradnji s udrugom Hippocampus te Zavičajnim muzejom Biograd na Moru.