Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Vasilj: Kvaliteta se mora pokazati

01.03.2012. 23:00
Vasilj: Kvaliteta se mora pokazati


Utakmice se ne rješavaju samo na inspiraciju ili dobru, odnosno lošu atmosferu. Treba voditi računa i o kvaliteti momčadi – smatra Vasilj


Za Ivana Antona Vasilja, lijevog bočnog prvoligaša sa Stanova, nema dvojbi pred sutrašnji domaći okršaj sa Šibenikom.
– 1:0 ili 5:0, nebitno je, ali moramo pobijediti – kaže Vasilj kojeg je, poput ostataka momčadi, itekako “opalilo” početnih 0:3 kod Lokomotive.
– Lokomotiva nam je u dvije utakmice zabila šest golova. Premda su oni dobra momčad i mi smo im u tome pomogli našom katastrofalnom igrom. Ne znam kako bih drugačije opisao ono što smo pokazali protiv njih prije tjedan dana.
Vasilj kaže da konačno stajalište o ovoj momčadi Zadra ne treba donositi na osnovi jedne utakmice.
– Lokomotiva može, a vjerujem da i hoće biti izolirani slučaj. To nije bila prava slika ovog Zadra.
A kakva je ta prava slika?
– Ona koju bismo trebali pokazati protiv Šibenika.
Susjedi dolaze ohrabreni s domaćih 2:0 protiv Intera.
– To je točno, ali ne vjerujem da će to imati utjecaj na ono što će se događati na terenu. Utakmice se ne rješavaju samo na inspiraciju ili dobru, odnosno lošu atmosferu. Treba voditi računa i o kvaliteti momčadi.
Što to znači?
– Smatram da smo bolja momčad od Šibenika i da će se to vidjeti na terenu. Istina je da su na Šubićevcu složili momčad od koje ni oni sami nisu znali što mogu očekivati. Zato ih je 2:0 protiv Intera značajno podiglo.
Zadru će prijetiti i Zadrani u šibenskom dresu.
– To su naši bivši suigrači koji će sigurno željeti pokazati da su i u Zadru trebali dobiti pravu šansu. Naš je cilj onemogućiti da takvo što ima utjecaj na konačan rezultat.
Jasno je da nema pobjede bez postignutog gola. Zadar protiv Lokomotive nije imao pravu šansu, a poteškoća s realizacijom bilo je i na trening utakmicama ove zime.
– Znali smo da će nam Ivan Santini itekako nedostajati jer je on većinu toga u napadu sam rješavao. Ipak, s obzirom da je proljeće tek počelo naš napad ili bilo koji drugi dio momčadi ne treba posebno izdvajati. Vidjet će se u sljedećim utakmicama koliko možemo bez Santinija. Trebalo bi pomoći i to što ćemo protiv Šibenika najvjerojatnije igrati s dva napadača.


 MRŠIĆU DVIJE UTAKMICE KAZNE




Antonio Mršić, koji je u prošlom kolu protiv Lokomotive dobio crveni karton, osim utakmice sa Šibenikom propustit će i dvoboj sljedećeg kola u kojem na Stanovima gostuje Inter. Uz dvije utakmice kazne Mršić je dobio i po džepu pa će morati platiti 4.000 kuna. Vezni red će tako doživjeti promjene u odnosu na Lokomotivu. U prvih 11 počinje Ivan Ćurjurić, s kojim će u sredini biti još Surać i Begonja. Od prve minute kreću i oba napadača, Ivančić i H. Tokić.