Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

S oštrim rezovima je gotovo

Autor: Dražen Ciglenečki

01.03.2013. 23:00
S oštrim rezovima je gotovo

Foto: FAH



Premda vladajuća koalicija ostavlja u javnosti drukčiji dojam, premijer Zoran Milanović ocjenio je jučer da su odnosi u Vladi – odlični. Usto je, zbog protivljenja HNS-a, izrazio spremnost za odustajanje od poreza na nekretnine kako ne bi ugrozio opstanak koalicije.
– S ministrima iz HNS-a imam odlične odnose, prije svega s prvom potpredsjednicom Vlade Vesnom Pusić s kojom intenzivno i svakodnevno komuniciram. Jednak odnos imam i s ministrom gospodarstva Ivanom Vrdoljakom, kao što sam imao i s Radimirom Čačićem. Toga nije bilo prije deset godina, tada je glavni problem bio što ljudi u vladi nisu razgovarali i što su se jako razlikovali, izjavio je Milanović.
Porez na nekretnine nije, naglasio je premijer, kapitalna stvar, pa neće na njemu inzistirati pod svaku cijenu.
No, koliko se god uvjerio uvjeriti javnost da je zadovoljan funkcioniranjem Vlade, Milanović je priznao da ga “rezultati Hrvatske” čine nezadovoljnim. Pritom je premijer dao naslutiti određene promjene u ekonomskoj politici.
– Borimo se, mijenjamo stvari nabolje, rasterećujemo gospodarstvo, ali rasta nema. Imamo, međutim, mandat i učinit ćemo sve da do kraja napravimo najbolje stvari za Hrvatsku, da počnemo rasti. Naš problem je u rastu više nego u štednji, sa štednjom je gotovo, s oštrim rezovima je gotovo. Moguće su još samo manje korekcije.