Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Seminar o nusproizvodima životinjskog podrijetla

Autor: Z L

01.03.2013. 23:00
Seminar o nusproizvodima životinjskog podrijetla

Foto: Vedran SITNICA



U Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori Zadar jučer je održan seminar “Nusproizvodi životinjskog podrijetla koji nisu za prehranu ljudi” koji su u okviru Programa pomoći subjektima u poslovanju s hranom organizirali Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Zadar u suradnji s Centrom za kvalitetu Hrvatske gospodarske komore, Ministarstvom poljoprivrede – Upravom veterinarstva.
U okviru edukacije pojasnili su se svi zakonski propisi koji se odnose na zbrinjavanje bivše hrane životinjskog podrijetla, kao što su meso, sirova riba, mlijeko i mliječni proizvodi, hrana s oštećenom ambalažom, ugostiteljski otpad i drugi nusproizvodi životinjskog podrijetla koji nastaju u objektima koji proizvode, prerađuju ili distribuiraju hranu. Naglasak je bio i na provedbi propisa, odnosno promjenama koje se očekuju pristupanjem Republike Hrvatske u članstvo Europske unije. Predavač je bila Vlatka Tomašić, dr. vet. med. iz Ministarstva poljoprivrede – Uprave veterinarstva.
Edukacija je namijenjena svim subjektima u poslovanju s hranom koji posluju s nusproizvodima životinjskog podrijetla koji nisu za prehranu ljudi, te ostalim zainteresiranim.