Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Zadar otključava lokot motiva

Autor: Drago Bajković

01.03.2013. 23:00
Zadar otključava lokot motiva


Niti pod razno ne smijemo srljati jer bi nas sigurno znali kazniti. Treba biti strpljiv, a gol može doći i u samoj završnici kao na gostovanju u Zaprešiću – kazao je Luka Begonja, igrač Zadra


Na redu je 22. Kolo Prve HNL u kojem Zadrani na svojim Stanovima dočekuju trećeplasiranu Lokomotivu. Nakon dva gostovanja u kojima je momčad Zadra imala polovičan uspjeh (pobjeda nad Interom i poraz od Zagreba) slijedi prva proljetna utakmica Zadrana pred svojim gledateljima. Kao što je poznato momčad Ferde Milina posljednje tri domaće utakmice riješila je u svoju korist (Slaven Belupo, Cibalia, Split), pa se na Stanovima nadaju da će taj niz nastaviti i protiv Lokomotive. Nakon poraza u Kranjčevićevoj Zadar je na pretposljednjem mjestu prvoligaške ljestvice i ima imperativ pobjede nad lokosima koji se, barem po plasmanu, bore za Europu.
– U dva proljetna kola osvojili smo tri boda. Nije loše, ali svi mislimo da smo mogli i bolje – kazivao je jučer veznjak momčadi sa Stanova Luka Begonja.
Zadru je danas svakako hendikep neigranje Mršića, Prahića i Heistera.
– Sigurno će nam nedostajati taj trojac ali, što se može. Koga nema bez njih se jednostavno mora. Svaki pojedinac će na travnjaku dati maksimum svojih mogućnosti kako bi nadoknadili ove izostanke. Jednostavno, morat ćemo potegnuti više. Ipak, imamo i jednu pozitivnu stvar za tu utakmicu, Jurica Buljat je stekao pravo nastupa i sigurno će biti veliko pojačanje za nas.
U jesenskom dijelu prvenstva Zadar je bio na pragu pobjede protiv Lokomotive, ali je na kraju poražen na Maksimiru.
Begonja je optimist pred ovaj važan dvoboj s Lokomotivom.
– Smatram da imamo kvalitetu i snagu za ovu pobjedu. Vrlo je važno da u ovom posljednjem dvoboju “regularnog” dijela sezone dođemo do troboda, a onda vidimo što će nam ždrijeb donijeti u posljednjih deset kola. U svakom slučaju kod kuće moramo pobjeđivati, ako mislimo ostati u prvoligaškom društvu. Posljednje tri domaće utakmice smo riješili u svoju korist, ne vidim razloga da u tome ne uspijemo i danas – kazao je na kraju razgovora Begonja.