Prirodoslovna lepeza za mlade znanstvenike

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Zvonko KUCELIN
Gimnazija Vladimira Nazora

Zadarska Gimnazija Vladimira Nazora, uz Srednju školu Pavla Rittera Vitezovića iz Senja i Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije uključena je u projekt "Prirodoslovna lepeza za mlade znanstvenike - suvremena nastava za izazove tržišta", čiji je nositelj zagrebačka Gornjogradska gimnazija. Riječ je o projektu čiji je cilj pridonijeti sustavnom radu na cjelovitoj kurikularnoj reformi koja je usmjerena razvoju jezičnih, prirodoslovnih, matematičkih, digitalnih, socijalnih, poduzetničkih i građanskih kompetencija.

Ovim će projektom, koji traje od 22. listopada 2015. do 22. listopada 2016. godine, zagrebačka Gornjogradska gimnazija s partnerima Gimnazijom Vladimira Nazora iz Zadra, Srednjom školom Pavla Rittera Vitezovića iz Senja i Fakultetom kemijskog inženjerstva i tehnologije, razviti nove fakultativne kurikulume iz fizike, matematike, kemije i biologije, te interdisciplinarni "EEE - energija, ekologija i engleski jezik".

- Prva radionica za nastavnike, u sklopu projekta "Prirodoslovna lepeza za mlade znanstvenike - suvremena nastava za izazove tržišta", održana je u Zagrebu od 21. do 23. siječnja u Gornjogradskoj gimnaziji, a druga edukacija za nastavnike i stručne suradnike od 25. do 27. veljače u Gimnaziji Vladimira Nazora, doznajemo od Sandre Šango, članice Projektnog tima iz Gimnazije Vladimira Nazora. Ovoj prošlotjednoj radionici prisustvovala su 34 nastavnika i stručna suradnika partnerskih institucija, a tema je bila provedba novog kurikuluma fakultativne nastave kroz nove nastavne metode i tehnike. Predavanja su kroz tri dana održali stručnjaci u ovom području kroz kombinaciju izlaganja, grupnog rada, te razmjenu osobnih iskustava sudionika.

Uskoro će se, doznajemo dalje, održati i radionica vezana za EU projekte kojoj će domaćin biti također Gimnazija Vladimira Nazora, dok će se u travnju u Senju u sklopu projekta održati Proljetna škola za matematiku i fiziku, a krajem svibnja planirana je radionica za kemiju i biologiju u Zadru. Radni odnosno terenski dio ovog projekta je i studijski posjet radne skupine za kemiju i biologiju znanstvenom centru Kopernik u Varšavi, te studijski posjet radne skupine za fiziku i matematiku Europskom institutu za nuklearna istraživanja CERN u Ženevi.

Inače, na ljetnim školama kroz rad na istraživanjima sudjeluju i učenici, a cilj ovih edukacija je prvenstveno kroz predavanja, radionice i raspravu osnažiti kompetencije nastavnika u području izrade novih kurikuluma te metoda definiranja ishoda učenja. Napomenimo još kako je vrijednost ovog projekta 2.294.739 kuna.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno