Begonja podnio neopozivu ostavku, novi predsjednik ŽO Zajednice utemeljitelja HDZ-a Drago Krpina

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
Zbog obveza na Sveučilištu
Autor: 
Obrativši se, nakon preuzimanja dužnosti, nazočnima Drago Krpina je kazao da će u svom budućem djelovanju staviti težište na sljedeće zadaće: omasovljenje članstva Zajednice, dinamiziranje rada zajednice (kroz organiziranje okruglih stolova, javnih tribina, podnošenjem različitih inicijativa općinskim, gradskim, županijskim i nacionalnim stranačkim tijelima)...
PIXSELL
Drago Krpina

U stranačkim prostorijama u Zadru, u srijedu, 28. veljače, održana je sjednica Županijskog odbora Zajednice utemeljitelja HDZ-a "dr Franjo Tuđman" na kojoj je doc. dr. sc Zlatko Begonja, zbog obveza na zadarskom Sveučilištu, gdje radi kao profesor povijesti, podnio neopozivu ostavku na mjesto predsjednika Županijskog odbora Zajednice utemeljitelja HDZ-a Zadarske Županije.

Za novog predsjednika, nazočni članovi Županijskog odbora jednoglasno su izabrali Dragu Krpinu, koji je i zamjenik predsjednika Zajednice Utemeljitelja HDZ-a na nacionalnoj razini.

Na mjesto novog tajnika izabran je Mile Marić, prvi tajnik Inicijativnog i Općinskog odbora HDZ-a u Benkovcu 1990. godine.

Obrativši se, nakon preuzimanja dužnosti, nazočnima Drago Krpina je kazao da će u svom budućem djelovanju staviti težište na sljedeće zadaće: omasovljenje članstva Zajednice, dinamiziranje rada zajednice (kroz organiziranje okruglih stolova, javnih tribina, podnošenjem različitih inicijativa općinskim, gradskim, županijskim i nacionalnim stranačkim tijelima), poboljšanje suradnje i koordinacije sa Županijskim odborom HDZ-a, te sa središnjim tijelima Zajednice.

Posebno je istaknuo zadaću Zajednice da doprinese stvarnoj, a ne samo deklaratornoj demokratizaciji odnosa, te širini i slobodi rasprave unutar stranke o najrazličitijm pitanjima u kojoj će bez zadrške i straha od posljedica sudjelovati najšire stranačko članstvo, što je sve na tragu ideje koju je, preuzimajući vođenje stranke, promovirao gospodin Andrej Plenković, čija je poznata izjava da „stranka ne može biti talac ni jednog pojedninca“ prihvaćena kao jedno od trajnih načela HDZ-a.

Na sjednici je usuglašen i program obilježavanja 28. obljetnice osnivačkog skupa HDZ-a u Benkovcu. Uz ostalo, u Gradskoj knjižnici u Benkovcu, u subotu, 17. ožujka, bit će organiziran okrugli stol na temu „Pokušaj atentata na predsjednika Tuđmana u Benkovcu 1990. – povijesno politički kontekst“. Sudjelovanje su potvrdili povjesničari dr Anđelko Mijatović, savjetnik predsjednika Tuđmana od 1990. do njegove smrti i prof Ivan Bekavac, urednik većine Tuđmanovih knjiga, poznati novinar Josip Jović, Mario Kapulica, predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a „Dr Franjo Tuđman“ i drugi.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 3 (1 glasova)

Komentari

Slika korisnika oldmen
a vid gonzalesa...daje kredite...pa se tu naša reklamirati...o govneta bogati...