Sve je spremno za boksački spektakl na Višnjiku

Slika korisnika valentinam
Čerupanje pijetlova
Hrvatsku momčad pojačao je boksač iz Gruzije Nodari Darabaidze, a umjesto ozlijeđenog pojačanja iz Srbije Alekse Markovića, boksat će pojačanje iz Austrije, Edin Avdić
Siniša KLARICA
Hrvati i Francuzi na konferenciji za novinare

 Večeras s početkom u 21 h, u Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku ukrstit će šake boksači Vitezova s Fighting Roostersima iz Francuske. Riječ je o prvom od ukupno tri meča koja će se u Svjetskoj boksačkoj ligi ove sezone održati u Hrvatskoj. Tim povodom jučer je na Višnjiku održano službeno mjerenje i predstavljanje boksača obiju momčadi. Hrvatsku momčad pojačao je boksač iz Gruzije Nodari Darabaidze koji će se u kategoriji do 49 kg susresti sa Samuelom Carmonom. Filip Poturović u kategoriji 56 kg dočekuje Samuela Kistohurrija, a Petar Cetinić u kategoriji do 64 kg Hassana Amzilea. Aleksa Marković, pojačanje iz Srbije koji je odboksao prvi meč s Hrvatskim vitezovima u Firenci je nažalost ozlijeđen. Umjesto njega, u kategoriji do 75 kg, protiv Francuza Nizara Trimecha boksat će pojačanje iz Austrije, Edin Avdić. Saljanina Tonija Filipija do 91 kg u ringu čeka Bugarin Krystian Stefanov Dimitrov.

Kako je u uvodu tiskovne konferencije rečeno, Hrvatski vitezovi imaju jedan bod u ligi, ali od szutrašnjeg susreta očekuju i više. Supervisorica Svjetske lige Anna Laukkanen iz Finske rekla je da je spektakl na Višnjiku povijesni nastup u Svjetskoj ligi u kojoj se sastaju dvije izvanredne boksačke momčadi u prelijepom povijesnom gradu Zadru. Fransuski trener Mehmed Buafrass također je izrazio je zadovoljstvo gostovanjem u Zadru.

- Znamo da je hrvatska momčad sastavljena od odličnih boksača i da su spremni za nas. Upravo zbog toga očekujem izvrsne borbe, rekao je Buafrass.

Hrvatski trener Tomo Kadić dobro je spremio momčad nakon tijesnog poraza u Italiji.

- Naša priča diše punim plućima. Poslije Italije, ta se priča još malo više podignula u Hrvatskoj. Razlog je u tome što su naši momci pokazali što mogu u svim svjetskim ringovima. Imali smo prekrasne pobjede Filipa Poturovića i Tonija Filipija. Stoga ćemo u Krešinoj dvorani dati sve od sebe da vas ne razočaramo. Pripreme su bile duge, a svi dečki koji će nastupiti spremni su pokazati odličan boks, rekao ej Tomo Kadić.

Nakon tiskovne konferencije upriličena je i mala rođendanska svečanost. Velika hrvatska boksačka nada Toni Filipi proslavio je 22. rođendan.

- Imao sam težak posao prije mjesec dana. Uostalom, lak posao nije kad boksaš protiv bilo kojeg boksača. No doma moram dati više nego što sam pružio kad sam pobijedio Clementea.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika abc51
xy