DIJAMANTNI PIR Bračni maraton započet na željezničkoj pruzi i nakon 60 godina traje

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Slavlje u obitelji Miljuš, Đure i Milke
Moja Milka i ja upoznali smo se na željezničkoj pruzi gdje sam radio. Međutim, pruga nas nije odvela u bijeli svijet već smo se okućili i stvorili obitelj, rekao je slavljenik Đuro Miljuš
Velimir BRKIĆ
Milka i Đuro Miljuš u braku su 60 godina

Živimo u vremenu kada brakovi nerijetko traju do prvog većeg nesporazuma i kada je mnogima teško zamisliti da s nekim žive cijeli svoj život. Lijepo je stoga vidjeti bračni par Miljuš iz Srba, Đuru (86) i Milku (80) kako su oboje sretni što su doživjeli 60 godina braka i da su rijetku životnu obljetnicu s obitelji zajedno proslavili. Bio je to za njih izuzetno emotivni trenutak jer su cijeli svoj život posvetili svojoj obitelji, radili su i stvarali kako bi njihovoj djeci bilo bolje.
- Moja Milka i ja upoznali smo se na željezničkoj pruzi, odnosno na željezničkom peronu. Kako sam radio na željeznici kao čuvar pruge relacija Golubić-Knin, a moja Milka u tvornici Vrelo Une kao kuharica tu su smo se i upoznali. Međutim, pruga nas nije odvela u bijeli svijet već smo se okućili i stvorili obitelj u Krčkom Brdu, nedaleko Srba, kazao je slavljenik Đuro koji je na željeznici radio preko 30 godina.
Slavljenici umirovljeničke dane provode u Srbu, na samoj granici Republike Hrvatske i BiH. Ličko naselje burne prošlosti nalazi se u dolini izvora rijeke Une na cesti koji spaja Donji Lapac i Knin, istočno od Gračaca.
- Bilo je i drugih udvarača, ali kad sam ugledala mog stasitog i lijepog Đuru, srce je zaigralo kao da će iskočiti. A kad me zaprosio bila sam najsretnija zaručnica, ne u Lici već na svijetu. Odveo me njegovoj kući, onako po starinski, s vidnim ponosom će slavljenica Milka, vrsna kuharica.
Radi školovanja djece iz Krčkog Brda su se 1975. godine preselili u Srb.
- Imamo tri zlatne kćeri, Miru, Vesnu i Gordanu, koje su nam podarile petero unučadi i sedmero praunučadi, osmo je na putu, u jednom će dahu slavljenik Đuro prepun veselog duha, šaljivčina.
Kćer Mira je pripremila iznenađenje, organizirala je proslavu dijamantnog pira, bez znanja roditelja. Sestre su bile oduševljenje, a kako su se osjećali roditelji, oni će vam reći:
- Osjećao sam se kao mladoženja, kao onog dana kad sam svoju Milku doveo kući u Krčko Brdo. Ovako nešto poželio bih svim bračnim partnerima, poručio je slavljenik Đuro Miljuš.
U životu sve probleme treba nastojali rješavati razgovorom, uz međusobnu toleranciju, strpljenje i opraštanje, govore supružnici Miljuš, koji su imali privilegij slaviti ovaj lijep i rijedak jubilej, dijamantni pir, događaj vrijedan pozornosti.
 

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)