Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Na RTG i UZV u Polikliniku

03.03.2020. 08:00


Svi pacijenti koji će ubuduće morati napraviti rendgensku snimku ili uzv to će moći napraviti u zgradi nove Poliklinike gdje s radom započinje Odjel za kliničku radiologiju.
– U podrumu zgrade Poliklinike obavljati će se sva klasična radiološka snimanja (RTG pluća, RTG kostiju, RTG sinusa, RTG kralježnice…), a od srijede 4. ožujka 2020. godine obavljati će se svi UZV pregledi (UZV dojke, UZV štitnjače, UZV abdomena, UZV lokomotornog sustava i doppler krvnih žila), rekao nam je Edi Karud, zamjenik ravnatelja Opće bolnice Zadar. Dodao je kako će se upisivanje pacijenata odvijati kao i do sada te je rekao kako će se pacijenti i dalje upisitavi na jedinici centralnog upisa, gdje će im davati uputu gdje će obaviti snimanje.
– Ovim načinom rada te odvajanjem snimanja na dva mjesta postići ćemo da se pacijenti ne miješaju. Naime, bolnički pacijenti te oni koji su primjeni u Hitni objedinjeni prijem snimanje će obaviti na staroj lokaciji, dok će svi ostali pacijenti otići u Polikliniku, za koju smo kupili novi uređaj. Na ovaj način rasteretit će se RTG u hitnoj, rekao nam je Karuc.