Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Trojica Zadrana među 16 odabranih

02.03.2021. 09:06


Hrvatska ženska i muška odbojkaška reprezentacija do 17 godina okupile su se u Zadru ususret MEVZA turniru, koji je ujedno i prvi krug CEV kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Turnir će se od 12. do 14. ožujka igrati u ŠC Višnjik i SD Bibinje. Zadranin Antonio Surać, izbornik muške reprezentacije, vjeruje u dobru igru svojih igrača, koji su u skupini sa Slovenijom i Slovačkom:
– Ove pripreme su svakako dobrodošle, tim prije što zbog svih poteškoća nastalih uslijed pandemije koronavirusa, u prethodnom razdoblju nije bilo moguće ostvariti plan i program. Nije bilo ni natjecanja među mlađim kategorijama i zato u ovom trenutku nije moguće imati uvid u trenutačno stanje i u pojedinačnu sportsku formu. Tijekom priprema učinit ćemo što je moguće da bismo do turnira definirali igru i dosegli što višu razinu sportske forme. Bit ćemo malo pametniji kada vidimo u kakvom su momci stanju, a zatim ćemo se taktički prilagoditi. Naravno, nadamo se pozitivnom ishodu na turniru i plasmanu na Europsko prvenstvo – rekao je Surać koji će na raspolaganju će imati 16 igrača među kojima su i trojica Zadrana; Luka Buljat, Luka Nekić, Andrija Zelić. Mjesto među 12 igrača koji će sudjelovati na turniru tražit će i: Tin Devald, Lovro Šitum, Maro Busak-Vidaković (Mladost), Ivo Mustapić, Ivo Omašić (Ribola Kaštela), Ivan Dugandžić, Ivan Pejanović (Marsonia), Dino Šoš, Kristijan Bečeheli (Mursa-Osijek), Lovro Šestak (Medicinar-Trnje), Jan Zdelar, Valentino Miklaušić (Kitro Varaždin) i Fran Butković (Croatia). U skupini B su Češka, Izrael, Mađarska i Austrija.


Djevojke će se natjecati u skupini s Austrijom i Slovenijom.
– Krećemo s novom generacijom, 2006. godište. Nažalost, nismo imali priliku okupiti se ranije da vidimo njihovo stanje. U ovom trenutku smo odabrali one koje su u barem nekakvom natjecateljskom ciklusu i nadam se da smo dobro odabrali te da će nam ove pripreme biti dovoljno duge da izborimo na MEVZI odlazak na Europsko prvenstvo. Nova generacija – novi izazovi, ali naziru nam se i neke nove nade za hrvatsku odbojku – rekao je Miodrag Stojaković na čijem su popisu: Ana Prkačin, Maša Mlinar (Dinamo), Lorena Marija Sesar, Tonka Bošnjak, Laura Kesar, Vedrana Miljević, Marija Piškor (HAOK Mladost), Tea Pavačić, Petra Gregorović (Rijeka), Nina Pulić (Funtana Vrsar), Lucija Perković (Split), Antea Perić, Klara Kruhonja (Olimpik), Aurora Brozić (Umag), Carla Stošić (Pula) i Lea Giljušić (Marina Kaštela). U skupini B su Mađarska, Češka, Izrael i Slovačka.
Sve ostale reprezentacije dolaze u Zadar na turnir 11. ožujka, a pobjednika CEV kvalifikacija za Europsko prvenstvo saznat ćemo u nedjelju 14. ožujka.