Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Zadarska postrojba vratila se iz Petrinje

02.03.2021. 12:50


Nakon puna dva mjeseca na najtežim terenima Sisačko-moslavačke županije, postrojba Civilne zaštite Gradskog stožera jučer se vratila u Zadar. Njihov boravak u Glini, u kojoj im je bio stacionar, svojevrsni je raritet s obzirom da su jedina postrojba CZ-a koja je ostala na ovom području.
Naime, na Banovini se dogodilo ono što su mnogi predviđali – prvih nekoliko dana svi su priskočili u pomoć, a potom su ostali samo rijetki. Toliko rijetki da je tamošnji Stožer civilne zaštite zatražio pomoć Grada Zadra da njihova postrojba do daljnjeg ostane na Banovini.
Zahvaljujući činjenici da su među članovima Civilne zaštite i djelatnici gradskih komunalnih tvrtki, mještani Banovine u njima su dobili svestranu pomoć u onome što im je nakon potresa bilo najvažnije, a to su popravci, priključci i ostala stručna pomoć u domaćinstvima. Tako se njihov osnovni zadatak, razvoženje hrane, proširio na mnogo toga neophodnog dok se život u ovim mjestima nije koliko-toliko normalizirao.
No, s obzirom da je situacija na Banovini sada bolja te da popuštanje mjera traži veći nadzor ugostiteljskih objekata, Gradski stožer donio je odluku o povratku svoje postrojbe s Banovine, o čemu načelnik Ante Babić kaže:
– Nakon 60 dana postrojba se vratila s područja na kojemu su odradili lavovski dio posla, a najviše na distribuciji i razvozu toplih obroka po svim potresom pogođenim mjestima. Naime, kako je distribucija hrane tamo raspuštena, u dogovoru s gradovima Petrinjom i Glinom došli smo do zaključka da naša postrojba više nije nužno potrebna. S druge strane, činjenica je da se zbog popuštaju mjera otvaraju brojni štekati, što automatski zahtijeva veću nazočnost naše postrojbe na području grada Zadra. Rukovodstvo gradova Gline i Petrinje zahvalilo nam je na pomoći jer su naši dečki bili tamo kada je bilo najpotrebnije i to od samog početka, ali sada i nam ovdje u Zadru slijedi puno posla na kontrolama štekata, ističe načelnik Gradskog stožera Civilne zaštite, apelirajući još jednom na građane neka ostanu oprezni kako nam se broj pozitivnih na koronavirus ne bi povećao.