Sredinom ožujka otvaranje dionice od Puta Murvice do Chipoteke

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Napreduju radovi u Tuđmanovoj
Autor: 
Već bi sredinom ožujka trebali biti gotovi radovi na prvoj dionici od Puta Murvice do Chipoteke. Trebao bi biti postavljen završni sloj asfalta te će se taj dio dionice moći pustiti u promet, kazao je Milić
Vedran SITNICA
Radovi teku bez većih problema

Radovi na rekonstrukciji Ulice dr. Franje Tuđmana napreduju planiranom dinamikom. Nakon odobrenja produžetka roka za dva mjeseca, dinamika se ponovno uspostavila te radovi teku bez većih problema, poštuju se obveze i dinamički plan. Potvrdio nam je to i Josip Milić, voditelj Odsjeka za pripremu i provedbu EU projekata.

- Prema trenutačnoj situaciji, već bi sredinom ožujka trebali biti gotovi radovi na prvoj dionici od Puta Murvice do Chipoteke. Trebao bi biti postavljen završni sloj asfalta te će se taj dio dionice moći pustiti u promet. Ovisno o situaciji i ostatku radova odlučit će se hoće li se ta dionica pustiti u promet u punom ili smanjenom obujmu. Nakon toga, radovi će se najvećim dijelom koncentrirati na nastavak rekonstrukcije na trećoj dionici, odnosno na radove na raskrižju Tuđmanove i Ulice Josipa bana Jelačića te izradu potpornog zida, od Chipoteke do križanja s Ulicom bana Jelačića. Za vrijeme radova na raskrižju Tuđmanove i Ulice Josipa bana Jelačića biti će uvedena nova privremena regulacija prometa, kako bi se osigurali najbolji uvjeti za vozače, a o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena, rekao nam je u razgovaru Milić te dodao kako je zadovoljan odvijanjem radova, a kako kaže, cjelokupna rekonstrukcija prometnice bi trebala bi biti gotova do lipnja.

- Projekt ITS-a u Zadru se sastoji od dva elementa, prvi je upravo rekonstrukcija cijele Ulice dr. Franje Tuđmana, a paralelno uz rekonstrukciju odvija se i uspostava inteligentnog prometnog sustava. Rokovi za taj dio traju do rujna pa će tako rekonstrukcija bit gotova nešto prije uspostave navedenog sustava, rekao je Milić.
Podsjetimo, radovi rekonstrukcije predviđaju novu četverotračnu prometnicu u dužini od 890 metara, s obostranim nogostupima i biciklističkim stazama te implementaciju inteligentnog prometnog sustava koji nudi prioritet vozilima javnog gradskog prijevoza. Tako će cjeloviti planirani obuhvat rekonstrukcije omogućiti optimizaciju prometnih tokova, učinkovitije upravljanje prometom te bolju informiranost vozača.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno