Nevjenčani supružnici puštali plin i prijetili sjekirom policajcima

Slika korisnika admin
privodjenje_klanac
Filip BRALA
Tomislav Klanac u jednom je trenutku pustio plin u kući

Teška drama poput onih iz američkih akcijskih filmova odvijala se jučer ujutro u obiteljskoj kući u Ulici Ivana Rončevića u mjestu Maslenica kod Posedarja, a glavni akteri bili su nevjenčani supružnici.

Sve je započelo oko 7.15 sati kada su policajci Tomislavu Klancu (35) pokucali na vrata s namjerom da mu uruče poziv za obavijesni razgovor. No, supružnici su se zatvorili u kuću i nisu htjeli otvoriti. Budući da policajci nisu odustajali od svog nauma, Klanac je u jednom trenutku pustio plin iz plinske boce u kući, dok je njegova 33-godišnja supruga Antonija Škalić prijetila policajcima držeći sjekiru u ruci. Nakon nekog vremena policajci su uspjeli ući u kuću i savladati dvojac, a intervenirala je i služba Hitne medicinske pomoći kako bi ih smirili.

Iako je od samog početka izgledalo kako bi moglo biti većih nevolja, srećom na koncu je sve završilo bez ozlijeđenih osoba. Klanac i njegova supruga su uhićeni i dovedeni u prostorije policije zbog kriminalističke obrade, a po njenom završetku privedeni su istražnom sucu Županijskog suda u Zadru zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela okarakterizirana kao spriječavanje službene osobe u obavljanju službene dužnosti i dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Inače, Tomislav Klanac bio je sudionik Domovinskog rata, ali nije poznato boluje li od PTSP-a. Zadarskoj javnosti poznat je po sličnom incidentu od prije šest godina u kojem su s njim sudjelovali njegov šest godina stariji brat, otac i majka. Tom su prilikom braća sjekirom i šakama nasrnuli na policajce, dok su njihovi roditelji alatom lupali po policijskom autu. Uslijedile su i prijetnje bombom, zatim i pištoljem pa je policija prilikom uhićenja morala primijeniti i silu. Povod svemu je što je Tomislav u sitnim noćnim satima divljao i vikao po središnjem trgu u Posedarju, što je dojavljeno policiji. Dolaskom na mjesto događaja oni su ga pokušali legitimirati, na što je on podivljao i započeo fizički obračun u koji su se uključili i njegov brat i roditelji. Inače, oba brata poznata su policiji zbog kaznenih prijava za krađu, prijetnje i posjedovanje droge.

Posljednje kazneno djelo za koje se tereti Tomislav Klanac novijeg je datuma. Riječ je o prometnoj nesreći na Masleničkom mostu koja se dogodila 6. veljače ove godine oko 18 sati. Klanac je tada upravljajući vozilom bez položenog vozačkog ispita skrivio frontalni sudar u kojem je pet osoba ozlijeđeno.

Tomislav Klanac i Antonija Škalić sinoć su privedeni dežurnom istražnom sucu Milanu Pečini, koji im je odredio 48-satni pritvor. Za to vrijeme Državno odvjetništvo će podignuti optužnicu.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno