Srijeda, 8. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Stručnjaci iz cijelog svijeta na kongresu o fizioterapiji

Autor: Marijana Roščić

01.04.2009. 22:00
Stručnjaci iz cijelog svijeta na kongresu o fizioterapiji

Foto: Filip BRALA



Jučer je u crkvi Sv. Donata održano otvaranje prvog kongresa fizioterapije Veleučilišta u Zagrebu s međunarodnim sudjelovanjem pod nazivom “Fizioterapija – vještina i kreativnost”. Predsjednik organizacijskog odbora Ozren Rađenović pozdravivši prisutne istaknuo je važnost ovakvog kongresa za Hrvatsku.
– Ovaj skup otkrit će nam novitete vezane ne samo uz našu struku, već i za sva područja koja su povezana s fizioterapijom, rekao je Rađenović.
Irena Klaić, voditeljica dodiplomskog stučnog studija fizioterapije smatra kako će ovaj kongres pripomoći reguliranju fizioterapijske djelatnosti koja ima tradiciju visokoškolskog obrazovanja već 40 godina.
– Vjerujem kako ćemo s ovog skupa otići obogaćeni novim saznanjima o fizioterapiji, rekla je Klaić.
Damir Lučanin, prodekan Zdravstvenog veleučilišta, izrazio je zadovoljstvo ovakvim skupom koji inicira obrazovanje, jer kako kaže, posebna vrijednost je kada struka počne razvijati samu sebe.
Branko Ganzulić, član poglavarstva Grada Zadra, kratko je predstavio Zadar s povijesnog i suvremenog gledišta, od Foruma i Donata do Morskih orgulja i Pozdrava Suncu.
Svečanosti otvorenja pridonijela je i klapa Donat s neizostavnom “Kalelargom”. Također, prikazan je i kratki filmski uradak o Morskim orguljama i Pozdravu Suncu.
Kongres će se održavati do 4. travnja u hotelu Donat na Boriku, a na njemu će osim domaćih sudjelovati i stručnjaci iz inozemstva, iz Austrije, Slovenije, Velike Britanije i drugi. Tematika je vezana uz odnos fizioterapije prema rekreaciji, športu, obrazovanju u svijetu i kod nas, a studentima je omogućeno sudjelovanje s ciljem što ranijeg uključivanja u struku.