Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Zrilić za župana, dožupani nepoznanica

Autor:

01.04.2009. 22:00
Zrilić za župana, dožupani nepoznanica

Foto: Zvonko KUCELIN



Poznati smo kao specifična sredina koja je izgradila svoj put i već nam mnogi zavide na tome i daju ideološke predznake, lijevo ili desno, što mislim da je besmisleno, ali su time napravili medvjeđu uslugu jer svatko vidi naše uspjehe osim SDP-a u Zadru ili Zadarskoj županiji, kaže Zrilić
U prostorijama zadarskog HDZ-a javnosti je predstavljen kandidat za župana Stipe Zrilić, a ujedno je predstavljena i načela za izbore te izborni slogan “Znamo kako…”. Kandidata je predstavio dopredsjednik županijske organizacije HDZ-a Željko Lončar koji je rekao kako će biračima predstaviti dosadašnje rezultate koji su itekako vidljivi i cilj izbornoga razdoblja koji planiraju napraviti.
– Nismo i nećemo koristiti nedopuštena sredstva u kampanji i bit ćemo dostojanstveni, predstavljajući sebe i baveći se sobom, a nikako drugima i tuđim izjavama kojih je i do sada bilo. Naš odgovor je program, odgovoran i mukotrpan rad ili kako je rekao Churchill krv, znoj i suze, kaže Lončar dodajući da će se ponašati sukladno vremenu u kojemu se nalazi Hrvatski narod, a to je kriza.
– Vodićemo računa da kampanja bude što racionalnija i jeftinija, primjerena vremenu u kojemu živimo, ali svakako će biti efikasnija jer sada i u ovim trenutcima imamo što reći biračima, a i obećati, rekao je Lončar dajući riječ kandidatu za župana Stipi Zriliću.
– 20 zadnjih godina sam u političkom životu i znamo se. Moramo živjeti sukladno trenutku i mogućnostma kao što smo to do sada čuli. Slijedom toga smatram da nastavimo kontinuitet koji smo imali i do sada, ne zbog toga što smo dobili prošle izbore pa želimo i ove, već zbog toga što smatram da dobre stvari koje smo napravili treba nadograđivati i razvijati. Naša županija je riješila mnoge teške krize i pošla pravim putem. Nadamo se da će nas i ove krize zaobići, ne mislim da će nas zaobići nego da će se manje osjetiti u našem području nego u nekim drugim sredinama. Vrijednosti koje su dobre trebamo napraviti i ići zacrtanim putem, kaže Zrilić dodajući da je diskontinuitet bio 2000. godine sa koalicijskom vlasti kada su rekli da zaustavljaju izgradnju autoceste, da će konzervirati tunel jer je on samo za uzgajanje gljiva.
– Promovirat ćemo ono što je afirmativno, ne želimo svađe jer nas ne vode nigdje. Suradnja da, svađe ne. Imamo cjeloviti osmišljeni plan u koji su uključeni mnogi ljudi. Moramo davati ozbiljna obećanja, oni koji neće dobiti izbore mogu obećavati što hoće, jer kada neće obnašati vlast, nitko ih neće pitati što su obećali u svojim kampanjama, kaže Zrilić dodajući da se aktivni pristup mora promovirati ne samo sada pred izbore, nego stalno kroz rad na terenu i u svim područijima naše županije.
– Poznati smo kao specifična sredina koja je izgradila svoj put i već nam mnogi zavide na tome i daju ideološke predznake, lijevo ili desno, što mislim da je besmisleno, ali su time napravili medvjeđu uslugu jer svatko vidi naše uspjehe osim SDP-a u Zadru ili Zadarskoj županiji. Moramo koristiti potencijale koje imamo, osmišljavati svoj put i tuđi uspjesi nas ne rastužuju nego vesele, kaže Zrilić ističući da što su drugi razvijeniji i mi ćemo biti.
Iako nije bilo predviđeno, nakon konferencije postavljeno je i pitanje zbog čega nisu predstavljeni dožupani i je li se još uvijek dogovaraju koalicije, na što je Zrilić rekao kako smatra da su ova načela koja je predstavio bitna za svakoga onoga tko politički javno djeluje.
– Politika rađa opće dobro i mi se trebamo truditi da se to i dogodi. Svjestan sam da svi to ne smatraju i želimo neke stvari mjenjati i popravljati, a ova načela su ugrađena i u našu stranku koja je moderna i europska, rekao je Zrilić.
Dopredsjednik županijske organizacije HDZ-a Željko Lončar rekao je da su trenutno u završnim razgovorima sa svim koalicijskim partnerima.
– Sa HSU smo potpisali i sporazum, a nadam se da ćemo tijekom ovog vikenda završiti razgovore i s ostalima, tako da ćemo idući put imati i obadva zamjenika župana. Priveli smo sve kraju, ostale su neke sitnice, ali načela o koalicijama HSP, HSLS, HSU i HSS su naši partneri i u idućih nekoliko dana će sve biti poznato, rekao je Lončar ističući da će HDZ pozvati novinare na zajedničko potpisivanje koalicijskog sporazuma sa pet stranaka koje će participirati u prijeizbornoj koaliciji  kako za zamjenike župana tako i za županijsku listu za vijećnike županijske skupštine.