Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Humanitarni koncert za zadarsku bolnicu

Autor: Boris Kupčak

01.04.2010. 22:00
Humanitarni koncert za zadarsku bolnicu

Foto: A. SITNICA



Tradicionalni “Doručak u Arsenalu” prošao je u znaku najave humanitarnog koncerta za Opću bolnicu Zadar kojeg će izvesti Marina Tomašević i prijatelji 15. travnja. Uz Anamariju Portadu, voditeljicu programa i Nives Rogoznicu, suradnicu za odnose s javnosti u Arsenalu, koncert kojim će se pokušati sakupiti novac namijenjen je za kupnju aparata za znojni test na Odjelu pedijatrije, najavili su Marina Tomašević i Vlatko Štrbac, predsjednik KZU “Zara”. Marina Tomašević će ovim koncertom obilježiti 30 godišnjicu rada. Na koncertu će nastupiti i Vinko Coce, Hari Rončeić, Matko Jelavić, Antonija Šola, Davor Pekota, Antonela Malis, Marko Tomasović te klape Maslina, Ultima, Lanterna i Kadena. Koncert je besplatan, a na ulazu će oni koji to žele moći kupiti CD po cijeni od 40 kuna i tako pomoći kupnji uređaja potrebnog zadarskoj pedijatriji.
– Aparat za znojni test je potreban našoj bolnici. Kako u Hrvatskoj postoje samo dva takva uređaja, naša djeca na pretrage moraju putovati u Zagreb ili Karlovac. Otkrivanje alergija je jako teško i znoj izaziva brojne kožne bolesti pa se nadamo se da ćemo uspjeti u kupnji. Napominjem kako je nakon što su nastradali Čile i Haiti samo Split skupio milijune kuna, pa valjda mi možemo skupiti 45 tisuća koliko košta ovaj aparat, kazao je Štrbac ističući kako je vrijednost projekta odmah prepoznao župan Stipe Zrilić, a zamolbe za pomoć u iznosu od po 2.000 kuna poslane su na adrese svih općina u Zadarskoj županiji.
Marina Tomašević uz brojne prijatelje u Arsenalu proslavlja 30 godina svog rada, a kazala je kako se nada da će Zadrani pokazati kako imaju veliko srce i da se nada kako će zajedničkim snagama novac za aparat biti skupljen.
– Zadar je ostavio pečat na moj identitet i svi znaju da sam zadarska pjevačica. Iako živim u Zagrebu, moja adresa je u Zadru i namjera mi je ponovno doći u ovaj lijepi grad. U svijetu svi prepoznaju Zadar i mislim da smo zaslužili da pomognemo ovom gradu. Apeliram svima koji mogu pomoći makar i malim prilogom, pomoć će jako puno, kazala je Tomašević dodajući kako smo mi Hrvati uvijek spremni pomoći te da je zanima kako će Zadar reagirati.
Najavljena je i mogućnost skorašnje utakmice humanitarnog karaktera između KK Zadra i Barcelone koju s menadžerom kluba dogovara Vlatko Štrbac.
U nastavku konferencije Nives Rogoznica najavila je i druge koncerte i događaje koji ovog mjeseca očekuju Zadrane u Arsenalu.
– Ovaj blagdanski vikend Arsenal je otvoren u vremenu od 9 do 21 sat, a u nedjelju cijeli dan i u vrijeme koncerta Tedi Spalata i klape Kontrada. Šalimo se da je od 9. travnja u svim lokalima zabranjeno pušenje, dok je kod nas Zabranjeno pušenje 10. travnja. Naime, koncert će se održati nakon godinu i pol dana, imaju novi album pod nazivom “Muzej revolucije” i vjerujem da nas očekuje barem malo revolucionarnog u Arsenalu i Zadru, najavila je koncerte Rogozica dodajući kako od ostalih programa imaju plesne radionice Milongu, 25. travnja, i regionalno natjecanje u break-danceu 17. travnja.
Na samom kraju konferencije najavljene su i zanimljive izložbe Otočni fotografi Zadarske županije koja je postavljena od 7. do 30. travnja, izložba slika Marija Tomasa “Radost stvaranja” koja se otvara 14. travnja te zanimljiva izložba Nenada Kolege pod nazivom “Tajne” od 16. travnja.
– Dvije izložbe su u sklopu županijskih dana, dok je izložba Nenada Kolege specifična. Njegova umjetnost je način kojim se on bori protiv multiple skleroze od koje je obolio prije petnaestak godina. Njegova izložba mogla bi biti inspiracija mnogima, kazala je Rogoznica.