Korisnicima Pučke kuhinje blagdanski ručak

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
pucka_kuhinja1209_3
Ivan JAMIČIĆ
U Pučkoj kuhinji na Veliku subotu dijele se ručkovi za Uskrs i Uskrsni ponedjeljak

Unatoč kriznoj godini čije posljedice plaćaju svi, osobito socijalno ugrožene skupine ljudi, nadolazeći blagdan Uskrsa i blagdanski stol za njih ipak neće biti siromašniji nego do sad. Razlog tome je tradicija Caritasa Zadarske nadbiskupije koju ovogodišnja recesija nije prekinula, a koja podrazumijeva blagdanski ručak za sve korisnike. Doznajemo to u razgovoru s Mirjanom Tadić, zamjenicom ravnatelja Caritasa, koja navodi da će i ovaj put Uskrs u Caritasu biti jednak kao do sad, jer unatoč svemu, Caritas uvijek vodi računa o tome da korisnici osjete svaki blagdan i dožive ga na što bolji način.

- Korisnici će u subotu prije Uskrsa dobiti ručkove za Uskrs i Uskrsni ponedjeljak, a uz obrok ćemo im, kao i do sad, pripremiti jaja, pogaču i šunku. No na sam Uskrs Pučka kuhinja će biti otvorena za beskućnike koji će tamo objedovati, a pripremit će im se janjetina, juha, pogača i jaja, kazala je Tadić, naglasivši da će jednako biti i za korisnike u Benkovcu, među kojima njih 90 posto čine stari i nemoćni za koje će se uskrsni ručkovi odvoziti na kućnu adresu.

Naglašava, također, da je broj korisnika Pučke kuhinje uvijek jednak, tako da se trenutačno tamo hrani oko 250 korisnika, a kako pojašnjava Tadić, nije riječ uvijek o istim korisnicima, jer redovito netko odlazi, dok konstantno novi dolaze. Istaknula je stoga da uskrsni ručak neće dobiti samo stalni korisnici, nego će ovi blagdanski obroci biti osigurani i za one koji u Pučku kuhinju dolaze povremeno.

Da podsjetimo, prošle godine je u sklopu Caritasove uskrsne akcije na Narodnom trgu održana i akcija prodaje uskrsnih pogača u svrhu prikupljanja pomoći za siromašne, a ove godine ona je zamijenjena predstavljanjem Caritasa u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana socijalnog rada.

Riječ je o prigodi upriličenoj prije dva tjedna na Narodnom trgu pod motom "Učinimo zajedno ljudska prava dostupnima" tijekom koje su se predstavile sve ustanove socijalne skrbi, lokalne uprave i organizacija civilnog društva. Predstavilo se ukupno 25 sudionika čija je djelatnost vezana uz socijalni rad, a njezin je cilj bio promicanje prava korisnika i informiranje javnosti o sustavu socijalne skrbi i ulozi djelatnosti socijalnog rada u poboljšanju kvalitete života u zajednici.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno