Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Moramo nastaviti pobjedničku seriju

Autor: Drago Bajković

01.04.2010. 22:00
Moramo nastaviti pobjedničku seriju

Foto: Vedran SITNICA



Odličan je osjećaš zabiti za svoj klub, a još ljepši kada je to pobjednički zgoditak. Presretan sam naravno zbog tog gola, ali uvijek mi je najvažniji uspjeh momčadi, pa je tako bilo i ovog puta protiv Croatije, kazao je Antonio


Trener Dalibor Zebić na poluvremenu utakmice u Kranjčevićevoj protiv Sesvećana u svlačionici je ostavio Ferdu Milina i Igora Banovića, a u igru uveo Antonija Mršića i Ivana Ćurjurića. I potpuno je pogodio. Najprije je Ćurjurić u 53. minuti anulirao vodstvo Sesvećana, da bi Mršić u 73. minuti svojim zgoditkom donio pobjedu Zadranima. A Mršiću to nije prvi prvoligaški zgoditak, već je pogodio u porazu od Hajduka prošle jeseni na Stanovima.
– Odličan je osjećaš zabiti za svoj klub, a još ljepši kada je to pobjednički zgoditak. Presretan sam naravno zbog tog gola, ali uvijek mi je najvažniji uspjeh momčadi, pa je tako bilo i ovoga puta protiv Croatije. Najvažnija su tri boda koje smo donijeli iz Kranjčevićeve – kazivao je jučer ujutro Antonio Mršić.
– Ovom pobjedom smo definitivno ušli u mirniju zonu, sada smo momčad iz sredine ljestvice, a ne s dna. Međutim, tu posao nije zgotovljen, trebamo nastaviti u istom ritmu, jer dva lošija rezultata i eto nas opet u opasnoj zoni. Pobjeda protiv Croatije je tim važnija jer smo pobijedili momčad iz donjeg dijela ljestvice, a to puno znači kada ti je najvažniji cilj prvoligaški ostanak.
Antonio smatra da rezultati Zadra nisu slučajnost, sustavni rad i zajedništvo rezultirali su ovim uspjehom.
– Smatram da nas sreća nije pratila prošle jeseni, u nekoliko navrata smo gubili već dobivene utakmice. Sada nam se to vraća na najbolji mogući način. Pet kola ne znamo za poraz, a što je najvažnije osvojili smo devet bodova i zasjeli na 9. mjesto na prvoligaškoj ljestvici. Radili smo odlično na pripremama, osjeća se zajedništvo u momčadi i sada ne smijemo stati jer onda nismo ništa napravili. Već po povratku iz Zagreba počeli smo razmišljati o sljedećem suparniku, a to je Osijek.
Prvoligaš iz Gradskog vrta u prošlom kolu do nogu je potukao Istru usred Pule što je velika opomena za Zadrane.
– Činjenica da su uvjerljivo pobijedili u Puli ne ostavlja nas indiferentnima. Radi se o kvalitetnoj momčadi koja zbog svoje mladosti igra prilično promjenjivo. Međutim, kao i puno puta do sada ne smijemo se previše obazirati na njih već razmišljati o svojoj igri koju ćemo demonstrirati na Stanovima protiv Osječana. Ne odustajemo od svoje igre, od prve minute ćemo agresivno krenuti prema njihovom golu, naravno, pritom ne zaboravljajući zatvoriti sve prilaze prema Ježini.
Mršića je trener Zebić često stavljao na poziciju lijevog bočnog gdje je znao pružati promjenjive partije. Čak je u nekoliko navrata Zadrov strateg naglasio da će Antonio ulaziti s klupe jer ne može kondicijski izdržati svih 90 minuta.
– Činjenica je da lijevi bok nije moja prirodna pozicija i da mi se teško bilo prilagoditi ovoj promjeni. Pozicija koju najviše volim igrati je povučena špica, ali zbog činjenice da Zadar igra u formaciji 3-5-2 praktički ne postoji to mjesto u momčadi. Naravno, ne bunim se, igrao bih i na mjestu stopera da mi to kaže trener. Najvažnije je igrati. S druge strane, s obzirom da nisam prije igrao na toj poziciji lijevog bočnog, koja zahtijeva stalno sprintanje po stotinjak metara u oba smjera, javlja se umor u drugom dijelu utakmice. Nije nikakva tajna da nije isto igrati u Trećoj i Prvoj ligi, a s iskustvo ću sigurno moći bolje odgovoriti na trenerove zahtjeve. Najvažnije je za svakog mladog igrača da dobije nekoliko utakmica u kontinuitetu jer onda stiče samopouzdanje i naravno iskustvo – kazao je na kraju jučerašnjeg razgovora Antonio Mršić.


 OTAC JE BIO SRETNIJI I OD MENE




Zanimalo nas je kako je otac Antonija Mršića, Stanko, prokomentirao zgoditak svog sina protiv Croatije.
– Bio je sretan, rekao bih još sretniji od mene. Odmah me nazvao i čestitao mi.
A kako Antonio komentira to što otac s Cibalijom melje sve pred sobom i na drugom je mjestu najbliži pratitelj Dinama.
– Za mene to nije iznenađenje. Otac je svoju trenersku kvalitetu dokazao u više navrata, posebno s Osijekom kojeg je prije nekoliko godina odveo do Kupa UEFA-e. Smatram da nije dobio pravu priliku u jednom od najveća dva hrvatska kluba Hajduku i Dinamu, a zaslužio ju je. Valjda će sada svi nakon ovog uspjeha s Cibalijom shvatiti kakav je trener i dobiti priliku u većem klubu – komentirao je Antonio.