Na moru s kaljskim ribarima

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Autor: 
Danijel Kolega na "Izložbici" se predstavlja sa šest fotografija

U sklopu projekta "Izložbica" u ogranku Bili Brig Gradske knjižnice Zadar gostuje poznati zadarski fotograf Danijel Kolega. Ovaj mladi umjetnik i zaljubljenik u umjetničku fotografiju rođen je 1972. godine u Zadru, od 2000. godine intenzivnije se bavi fotografijom, a rezultat njegova rada su do sada realizirane dvije samostalne izložbe (Arsenal Zadar, rujan 2006. i Cro Art Photo Club Zagreb, prosinac 2009.), ali i nekoliko skupnih izložbi. Od skupnih izložbi svakako odskaču: skupna izložba članova „Cro Art Photo Cluba", koja je održana u Zagrebu u galeriji kluba i 'Arsenalu' Zadar u lipnju 2008., „Fragmenti" u arheološkim iskopinama na trgu Petra Zoranića u Zadru uz još dva zadarska fotografa (Bonačić i Perović). Tu je i nekoliko izložbi s udrugom „ZadArt", te sudjelovanje na međunarodnim izložbama „Čovjek i more" - Kukljica 2006, 2007., Zagrebački salon, Foto salon Vinkovci 2007. te izložba „Otočki fotografi" u izboru Ante Jaše.

Umjetnik Danijel Kolega član je zadarske udruge „ZadArt" i „Cro Art Photo Club" -a, te '5.Exe' grupe, koja je izlagala fotografije na gradskim bedemima u formatu 5x4 metra u kolovozu 2009. te u Caffe galeriji 'Đina', gdje je grupa izlagala u malim formatima, svaki od autora po 50 fotografija u 5 albuma.

Kako nam je istaknuo sam umjetnik, "Izložbica" na Bilom Brigu je izvrstan projekt koji je doživio i shvatio kao priliku za predstavljanje nekih radova koji su dio nekog nedovršenog projekta, a koji je još u fazi nastajanja. Na Izložbici se predstavlja sa šest fotografija koje su nastale u jednoj noći na moru s kaljskim ribarima.

- Iako sam kao dijete odlazio sa djedom na plivaricu, način ribolova je poprilično izmijenjen i za mene je, može se reći, ovo bilo novo iskustvo. Stoga na svojim fotografijama ne mogu „pobjeći" od ovog našeg podneblja i mora. Mnogo pažnje posvećujem pojedincu kao promatrač, pokušavajući proniknuti u njegovo raspoloženje. Ovom prilikom zahvaljujem Antonijeli Nekić na ustupljenom prostoru, a posjetiteljima izložbe ugodno druženje s mojih šest fotografija. - istaknuo je Danijel Kolega.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno