Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Ribe za svačiji ukus i džep

Autor: Jelica Farkaš

01.04.2010. 22:00
Ribe za svačiji ukus i džep

Foto: Jelica FARKAŠ



Evo, ja sam kupio ove sitnije vrste. Volim plavu ribu jer je zdrava, a po cijeni od dvadeset do pedeset kuna možete izabrati više različitih vrsta ribe. To su doista cijene dostupne svima, kazao nam je jedan od kupaca


Ponuda ribe na biogradskoj ribarnici je jučer, dan uoči Velikog petka, kada se na većini stolova blaguje riba, bila znatno raznovrsnija i bogatija no inače. Cijene su, kako kažu prodavači, a s time se slažu i kupci, u uobičajenim granicama. Prodavači ribe nisu dizali cijene jer im je, kažu, u interesu prodati više ribe, a ne da s visokim cijenama zarade više novca, a riba ostane.
– I nama je drago kada vidimo da za te dane svi mogu kupiti ribu. Jer cijene su uobičajene, a izbor ribe je zaista za svačiji ukus i džep. Ma ne, nije skupo. Evo, ja sam kupio ove sitnije vrste. Volim plavu ribu jer je zdrava, a po cijeni od dvadeset do pedeset kuna možete izabrati više različitih vrsta ribe. To su doista cijene dostupne svima, kazao nam je jedan od kupaca. Spomenimo da se manule, šaruni, mala raže i sitniji moli nude po cijeni od 20 kuna, girice stoje između 25 i 30 kuna, a toliko stoje i trlje, golub te manji arbuni. Za 40 kuna može se kupiti kilogram salpe, a 50 kuna kupci moraju izdvojiti za kilogram hobotnice te većih vrsta mola. Brancini i grdobina mogu se kupiti po cijeni od sedamdeset do osamdeset kuna, a toliko košta i kilogram sipe. Orade se nude po cijeni od 80 do sto kuna, dok je manja količina ponuđenih liganja drži cijenu od sto kuna. Dagnje stoje 20 kuna, a kunjke 40 kuna.
Sve u svemu, na biogradskoj je tržnici ovih dana vrlo živo – više je ribe, bolji izbor, a i kupaca je više nego u ostale dane.