Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Stvorena zbog otpora srpskoj najezdi

Autor: Ante Vidović

01.04.2010. 22:00
Stvorena zbog otpora srpskoj najezdi

Foto: Adam VIDAS



Jučer je obilježena 19. obljetnica osnivanja Policijske ispostave u Stankovcima svečanim otkrivanjem spomen ploče na zgradi gdje se nalazila nekadašnja ispostava. Svečanosti su prisustvovali načelnik Policijske uprave zadarske Zlatko Sokolar, njegov prethodnik Anton Dražina, nekadašnji zapovjednici i pripadnici Policijske ispostave Stankovci i predstavnici lokalne vlasti i brojni Stankovčani.
– Kada je prije 19 godina osnovana Policijska ispostava u Stankovcima njen cilj nije bio rješavanje problema u prometu ili nešto drugo što spada u temeljne zadaće hrvatske policije. Suprotno tome njena zadaća je bila organizirati ljude ovog kraja kako bi se što bolje suprotstavili velikoj srpskoj najezdi koja je krenula prema Hrvatskoj, rekao je načelnik Općine Stankovci Željko Baradić i naglasio kako stankovačka policijska ispostava nije bila pod okupacijom.
Prisutnima se obratio načelnik PU Zadarske Zlatko Sokolar:
– Počašćen sam što sam došao u Stankovce, mjesto bogato dobrim i hrabrim ljudima. Prije devetnaest godina policajci i stanovnici ovog kraja su uspješno održali opstojnost svoga mjesta i svoje države. Otkrivanje ove spomen ploče je jedan znak zahvalnosti svim ljudima koji su se borili za ovu državu i znak da hrvatska policija živi s ovim narodom i za ovaj narod.