Subota, 4. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Zadranin Mate Miočić osvojio peto mjesto

01.04.2011. 22:00
Zadranin Mate Miočić osvojio peto mjesto


Nakon praktičnog i teoretskog dijela natjecanja te nakon što je Prosudbeno povjerenstvo zbrojilo bodove državnim je prvakom proglašen Denis Hrženjak, učenik Elektrostrojarske škole iz Varaždina
Na Državnom natjecanju učenika u zanimanju elektromonter/elektroinstalater, koje se posljednja dva dana održavalo u Strukovnoj školi Vice Vlatkovića u Zadru, nastupila su i dva zadarska učenika, koji su to pravo stekli zahvaljujući jako dobrom plasmanu na prethodnom Međužupanijskom natjecanju.
Na natjecanju je sudjelovalo ukupno 18 učenika strukovnih škola iz cijele Hrvatske te još dva učenika iz Žepča koji su nastupili u svojstvu natjecatelja gosta. Nakon praktičnog i teoretskog dijela natjecanja te nakon što je Prosudbeno povjerenstvo zbrojilo bodove državnim je prvakom proglašen Denis Hrženjak, učenik Elektrostrojarske škole iz Varaždina, na drugom je mjestu Kristijan Fires, učenik Tehničke škole iz Daruvara, dok je treći Nikola Vuković, učenik Tehničke škole iz Karlovca. Iako su učenici zadarske Strukovne škole Vice Vlatkovića, Mate Miočić i Krešimir Durut, osvojili maksimalan broj bodova u praktičnom dijelu natjecanja, koji je podrazumijevao postavljanje elektroinstalacija za cijeli jedan stan, nakon teoretskog dijela natjecanja i konačnog zbroja bodova, Mate Miočić je zauzeo peto mjesto, a Krešimir Durut je na devetom mjestu u državi.
Ovom prilikom valja spomenuti da je ovih dana u zagrebačkoj Elektrostrojarskoj školi održano i Državno prvenstvo učenika u zanimanju automehaničar, na kojem su zadarski predstavnici osvojili zavidno drugo i treće mjesto. Naime, državnim je prvakom na ovom natjecanju proglašen Marko Divjak, učenik Elektrostrojarske škole iz Zagreba, koji je osvojio maksimalnih 100 bodova, na drugom je mjestu Zadranin Šime Arbanas, s osvojenih 97 bodova, dok je za nijansu lošiji bio Zadranin Toni Miočić, koji je osvojio 96,80 bodova.