Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Pet bunara za pet

01.04.2012. 22:00
Pet bunara za pet


U organizaciji Košarkaškog kluba veterana Pet bunara u Zadru je održan međunarodni turnir Košarkaški masters veterana 2012. U SD Krešimir Ćosić trodnevni turnir okupio je osam sastava iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije: Pet bunara, Domžale, MORH i Mostar, Split, Atlantic grupa, Sonik Puntamika i Široki. Domaćin je za kriterij postavio da na turniru sudjeluje osam momčadi iz regija na osnovi rezultata iz prošle godine. U tri dana dvoranom je prodefiliralo niz poznatih nekadašnjih igrača kao što su Arijan Komazec, Stipe Šarlija, Martin Vanjak, Denis Mujagić, Mario Dundović, Vlado Alanović, Krešimir Novosel, Mate Miliša, Pero Dujmović, Petar Maleš…
Nagon razigravanja po skupinama najuspješniji su bili Pet bunara i zagrebačka Atlantic grupa koji su u finalu odmjerili snage, a na koncu su kao pobjednici su izišli veterani Pet bunara kojima je pripao najveći pehar kojeg je uručio dogradonačelnik Zadra Darko Kasap. U toj utakmici Zadrani su nastupili bez ozljeđenog Marija Dundovića, a na terenu se vodila ravnopravna borba sve do poluvremena, a tada su Zadrani preuzeli konce u svoje ruke. Nakon uvjerljivo dobivene treće dionice u posljednjoj su lako kontrolirali igru i rezultat te su utakmicu lako priveli kraju.
U borbi za treće mjesto momčad MORH-a je bila uspješnija od Splita pobjedivši 56:51. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Martin Vanjak (Pet bunara), dok je najbolji strijelac bio Charles Mandić (Split) sa 67 poena, a njima je prigodne pehare uručio Tonći Vanjak, član predsjedništva svjetske organizacije veterana FIMBA.
Redoslijed: 1. Pet bunara, 2. Atlantic grupa, 3. MORH, 4. Split, 5. Mostar, 6. Široki, 7. Sonik Puntamika, 8. Domžale.
Finale
PET BUNARA49
ATLANTIC GRUPA38
(11:11, 13:7, 19:9, 6:11)
ZADAR – SD Krešimir Ćosić. Gledatelja 50. Suci: Petani i Vulić (oba Zadar).
PET BUNARA: Vanjak 10, Mujagić 5, Komazec 7, J. Jerak, Stipić, Jelić, Zrilić 6, Radošević 4, Ostrogonac, T. Jerak 5, Miličević 2, Šarlija 10. Dundović. Voditelj: Ivan Tadić. Pomoćnik: Damir Burčul.
ATLANTIC GRUPA: Deak 6, Uzbinec, Lozančić 4, Alanović 3, Voloder, Mesić 12, Žurić 2, Miliša 11, Kraljević. Voditelj: Davor Užbinec.