Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Poljoprivreda je potencijal koji moramo razvijati

01.04.2012. 22:00
Poljoprivreda je potencijal koji moramo razvijati


Prvi Vodič za poljoprivrednike Zadarske županije i one koji to žele postati predstavljen je danas u velikoj vijećnici Zadarske županije u sklopu ovogodišnjih Dana Zadarske županije. Glavni sadržaj vodiča su podaci i informacije o poljoprivrednicima i atraktivnim gospodarskim organizacijama te proceduri njihovog organiziranja. Inicijator njegove izrade je Upravni odjel za poljoprivredu Zadarske županije, izrađivač je Razvojna agencija Zadarske županije, a distribuirat će se preko jedinica lokalne samouprave i ureda poljoprivrednih institucija.
– U Zadarskoj županiji ima veliki broj ljudi kojima će ovaj vodič dobro doći. Poljoprivreda je naš značajan potencijal koji moramo razvijati. U današnjem globaliziranom svijetu onaj koji nije dobro organiziran nije konkurentan i ne može preživjeti, rekao je zadarski župan Stipe Zrilić.
– Tijekom izrade vodiča najviše smo se koncentrirali na obiteljska poljoprivredna gospodarstva, zadruge i obrte jer iz iskustva znamo da su to pravni oblici koji su poljoprivrednicima najzanimljiviji. Pratili smo stanje na terenu tako da su podaci u vodiču aktualni i vrlo upotrebljivi. Nismo išli u detalje već smo dali putokaze na koje adrese se zainteresirani mogu obratiti za više informacija, rekla je stručna suradnica za regionalni razvoj u ZADRA-i Marica Babić.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU