Poljoprivreda je potencijal koji moramo razvijati

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
zrilic
Adam VIDAS

Prvi Vodič za poljoprivrednike Zadarske županije i one koji to žele postati predstavljen je danas u velikoj vijećnici Zadarske županije u sklopu ovogodišnjih Dana Zadarske županije. Glavni sadržaj vodiča su podaci i informacije o poljoprivrednicima i atraktivnim gospodarskim organizacijama te proceduri njihovog organiziranja. Inicijator njegove izrade je Upravni odjel za poljoprivredu Zadarske županije, izrađivač je Razvojna agencija Zadarske županije, a distribuirat će se preko jedinica lokalne samouprave i ureda poljoprivrednih institucija.

- U Zadarskoj županiji ima veliki broj ljudi kojima će ovaj vodič dobro doći. Poljoprivreda je naš značajan potencijal koji moramo razvijati. U današnjem globaliziranom svijetu onaj koji nije dobro organiziran nije konkurentan i ne može preživjeti, rekao je zadarski župan Stipe Zrilić.

- Tijekom izrade vodiča najviše smo se koncentrirali na obiteljska poljoprivredna gospodarstva, zadruge i obrte jer iz iskustva znamo da su to pravni oblici koji su poljoprivrednicima najzanimljiviji. Pratili smo stanje na terenu tako da su podaci u vodiču aktualni i vrlo upotrebljivi. Nismo išli u detalje već smo dali putokaze na koje adrese se zainteresirani mogu obratiti za više informacija, rekla je stručna suradnica za regionalni razvoj u ZADRA-i Marica Babić.

VIŠE U TISKANOM IZDANJU

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno