Rješenje ćemo tražiti kroz dogovor s Dragom Petričić

Slika korisnika admin
Vedran SITNICA
JEDNO MJESTO, DVIJE PROČELNICE? - Zvonimir Vrančić

Gradonačelnik Zvonimir Vrančić osvrnuo se na presude Upravnog suda vezane za slučaj nekadašnje gradske pročelnice za izdavanje akta u graditeljstvu Drage Petričić. Vrančić je rekao da presuda nije točno prenesena u nekim medijima, ali da će Grad primijeniti točke iz presude koje se načelno svode na to da se gospođi Petričić nađe radno mjesto u Odjelu za provedbu dokumenata iz graditeljstva.

- Po meni, u presudi se izričito ne kaže o vraćanju Drage Petričić na pročelničko mjesto, rekao je zadarski gradonačelnik, a gradska pravnica Mirjana Zubčić pojasnila je da sud svojim rješenjem upućuje Grad na ponovno razmatranje i odlučivanje o rasporedu diplomirane pravnice Petričić, koja je razriješena s pročelničke dužnosti nakon što je gradonačelnik Vrančić specificirao stručne uvjete za to radno mjesto.

U rješenju je navedeno kako pročelnik tog odjela više ne može biti osoba pravne struke već samo arhitektonske i građevinske pa je Petričić razriješena i raspoređena drugdje. Gotovo tri godine kasnije Visoki upravni sud uvažio je njezinu žalbu ukinuvši gradonačelnikova rješenja o njezinoj smjeni, te naloživši "povratak na dotadašnje radno mjesto", no u Gradu smatraju kako to ne znači da imaju dvije pročelnice Upravnog odjela za izdavanje akata u graditeljstvu, već da to legalno i nadalje ostaje Marija Pavlović, a da će se o novom radnom mjestu za Petričić odlučiti u idućih nekoliko dana.

No, prije donošenja odluke Vrančić je najavio sastanak s Petričić na kojem će nastojati iznaći rješenje i postići dogovor na obostrano zadovoljstvo, a sve opet po naputku danom u presudama.

- Za mene su presude sasvim jasne, a njihovo izvršenje kontrolirat će moj odvjetnik u suradnji s Gradom Zadrom - kratko je kazala Petričić, kazavši kako ništa drugo ne može komentirati, jer niti ne postoji.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno