Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Šampionsko ulje je Radina Oblica

01.04.2012. 22:00
Šampionsko ulje je Radina Oblica


Željko Baradić, Milenko Zagorac, Željko Uzelac i ja očekujemo proizvodnju od 100 tisuća litara maslinova ulja iz ekološke proizvodnje. Zajedno imamo 14 tisuća stabala i na tržištu ćemo nastupati zajednički pod jednim imenom, kaže Bobanović


Maslinovo ulje Oblica, proizvođača PZ “Maslina i vino” iz Polače, proglašeno je šampionskim uljem na ovogodišnjem Noćnjaku, međunarodnoj manifestaciji uljara i maslinara koja je održana na Korčulu. Ulje iz Ravnih kotara slavilo je u jakoj konkurenciji više od 250 uzoraka iz zemalja mediteranskog bazena.
– Ovo nam je potvrda kvalitete našeg proizvoda i to da smo na dobrom putu. Isto tako je i priznanje za veliki trud koji smo uložili na zahtjevnom terenu, kaže jedan od vlasnika PZ “Maslina i vino” Rade Bobanović.
Uspjeh Bobanovića i drugih zadrugara je još veći kada se zna da je postignut nakon samo tri godine proizvodnje i to na ekološki načina. Riječ je o proizvodu koji je svojom kvalitetom za najmanje tri koplja iznad jeftinog uvoznog ulja koje se prodaje u domaćim dućanima. Ova nagrada sigurno će doprinijeti da krajnji potrošači prepoznaju kvalitetu i prednost domaćeg proizvoda nad uvoznim, kako kaže Bobanović koji upozorava da bi nadležne inspekcije trebale provjeriti što se sve prodaje na policama trgovina pod nazivom ekstradjevičansko maslinovo ulje. Država treba obaviti svoje, a on zajedno s partnerima ima viziju zadružne proizvodnje
– Željko Baradić, Milenko Zagorac, Željko Uzelac i ja očekujemo proizvodnju od 100 tisuća litara maslinova ulja iz ekološke proizvodnje. Zajedno imamo 14 tiusća stabala i na tržištu ćemo nastupati zajednički pod jednim imenom, kaže Bobanović.
Dodajmo za kraj da su se i brojni drugi maslinari-uljari s prostora Zadarske županije na ovogodišnjem Noćnjaku okitili zlatnim medaljama za kvalitetu vlastitog ekstradjevičanskog maslinovog ulja.