Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

“Zadar in glamour” zabavnu ponudu dignuo na višu razinu

01.04.2012. 22:00
“Zadar in glamour” zabavnu ponudu dignuo na višu razinu


Zadranima i njihovim gostima u Maraschinu su se predstavili zadarska modna dizajnerica Ana Milin, dvije zagrebačke modne dizajnerice Katarina Mamić i Ivana Pasinek, američki modni brend Sherri Hill te frizerski saloni Simpa, Bellisima, Anita i Galant


U petak je u zadarskom klubu Maraschino održano modno-frizersko događanje “Zadar in glamour” – predstavljanje modnih kolekcija zadarske modne dizajnerice Ane Milin, dvije zagrebačke modne dizajnerice Katarine Mamić i Ivane Pasinek, američkog modnog brenda Sherri Hill te frizura frizerskih salona Simpa, Bellisima, Anita i Galant. Događanje je organizirala zadarska hair stilistica Meli Tomašević u suradnji s poslovnom partnericom Hrvojkom Odžaković u okviru djelovanja Udruge frizera Zadar. Program su upotpunili i nastupi ženske klape Barufa, mlade pjevačice iz Sinja Ive Ajduković te video izložba fotografija mladog zadarskog fotografa Tonija Kulaša. Voditeljica programa, a ujedno i druga glazbena gošća večeri, bila je Vlatka Pokos.
Iako je naziv prekjučer održanog modno-frizerskog druženja “koketirao” s riječi glamur, glamura u Maraschinu nije bilo. No, to nije bilo ni za očekivati s obzirom da u ova “siva” vremena teško da negdje možemo vidjeti glamur. Ipak, u gradu u kojem se gotovo i ništa ne događa, “Zadar in glamour” zabavnu ponudu je digao na višu razinu i nadajmo se olakšao pristup potencijalnim klijentima modnih dizajnerica i frizerskih salona koji su se prezentirali. Ne ulazeći u osobne procjene, već sudeći po komentarima prisutnih posjetitelja, najbolja modna kolekcija bila je mlade i nagrađivane zadarske dizajnerice Ane Milin koja je na tragu prošloljetnih kreacija rađenih za Zadar fashion nights ponovo “iznjedrila” niz zanimljivih laganih lepršavih suknji-haljina i finih uskih majica s asimetričnim geometrijskim prošivima. To se ne bi moglo reći i za kolegice joj iz Zagreba dok o brendu Sherri Hill ne treba puno “trošiti” riječi. Kako je to dobro Vlatka primijetila, Sherri Hill je brend koji izvrsno “pokriva” potrebe dama iz show businessa s obzirom da bi, osim pod svijetlim reflektora, u petak viđene haljine teško mogle negdje drugdje doći do punog izražaja, dakako ne sve. Jednu od Hill haljina nosila je i sama Vlatka koja je, spomenuto, osim vođenja programa posjetiteljima kluba otpjevala i nekoliko svojih pjesama. Iva Ajduković, pak, nije pjevala svoje pjesme već je interpretirala na sebi svojstven način hitove Rihanne i Adele. Manekenkama su se na pisti pridružila i dva dečka, aktualni mister Hrvatske Vanja Grgec s kolegom, koji su, odjeveni tek u uske bermude, očito imali zadatak malo “animirati” i ljubiteljice i ljubitelje mladih i zgodnih muškaraca.


Glamur s humanitarnom notom




Osim zabavne i promotivne svrhe, “Zadar in glamour” imao je i svoju humanitarnu odrednicu s obzirom da su se u okviru ovog projekta sakupljali novci za udrugu “Zadovoljno dijete” za pomoć djeci s posebnim potrebama. Članovi udruge obilaze domove i ustanove djece s posebnim potrebama te ih zabavljaju i prigodno darivaju. U ime tih mališana Vlatka se stoga u više navrata tijekom večeri zahvalila svim sponzorima na pomoći što će, ovisno dakako o visini prikupljenog iznosa, u konačnici biti svakako najvažnije postignuće događanja.