Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Nazor: Želimo igrati dobro u kontinuitetu

Autor: Roman Morović

01.04.2013. 22:00
Nazor: Želimo igrati dobro u kontinuitetu

Foto: FAH



Tempo je naša najjača karta, posebno protiv Ciboninih centara, koji su kvalitetni, naročito Žižić, ali žele igrati u smanjenom ritmu i intenzitetu trčanja cijelo vrijeme, a to im se ne smije dopustiti – kaže trener Zadra


Ždrijeb Lige za prvaka odredio je da Zadar u prva dva kola gostuje kod glavnih favorita prvenstva Hrvatske. Tako će, nakon prošlotjedne velike pobjede protiv Cedevite u produžetku, momčad Ante Nazora večeras pokušati odnijeti bodove i iz Cibonine dvorane.
– Igramo protiv jakog protivnika, koji je popunjen na svim pozicijama, s jako dobrim playmakerom, koji se pokazao kao dobitna kombinacija u posljednjem razdoblju, jer su pružali mnogo bolje igre nego prije. Andrija Žižić je u odličnoj formi, imaju nekoliko iskusnih igrača i najboljeg mladog igrača Europe – kazao je u najavi Ante Nazor, trener Zadra.
– Očekujem tvrdu, mušku utakmicu. Nadam se da ćemo im se suprotstaviti puno bolje i kvalitetnije nego u prošlom susretu u Zagrebu u kupu, kada smo odigrali možda i najlošiju utakmicu sezone.
Recept za pobjedu pod tornjem? Uvijek isti.
– Tempo je naša najjača karta, posebno protiv Ciboninih centara, koji su kvalitetni, naročito Žižić, ali žele igrati u smanjenom ritmu i intenzitetu trčanja cijelo vrijeme, a to im se ne smije dopustiti.
Trener Zadra je više puta isticao kako u njegovoj momčadi nema mjesta euforiji. Ipak, u slučaju eventualne večerašnje pobjede, ona će biti neizbježna.
– O tom potom. Treba ići od utakmice do utakmice. Euforija je opasna, što se i pokazalo, jer kada poletimo, padnemo. Uvijek treba biti čvrsto na zemlji i motivacijski se pripremati za svaku utakmicu Lige za prvaka, ne kiksati protiv slabijih momčadi i respektirati svakoga. Želio bih da to odradimo kako treba do kraja sezone, jer smo s tim imali problema, tako da zaokružimo priču na pravi način, bez velikih oscilacija u igri, treningu i ponašanju. Želimo u kontinuitetu pružati dobre partije protiv svih momčadi. U svakom slučaju, bolje se nositi s euforijom, nego sa depresijom, iako je činjenica da se bolje nosimo s depresijom, jer smo u najdramatičnijim trenucima bili pravi. Obje stvari su opasne i zato svi u klubu moramo biti stabilni u svakoj situaciji – za kraj će Nazor.