Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Ne može Zadar samo tako doći u Zagreb i uzeti pobjedu

Autor: Roman Morović

01.04.2013. 22:00
Ne može Zadar samo tako doći u Zagreb i uzeti pobjedu

Foto: FAH



“Ova će utakmica biti drugačija od prijašnjih. Zadar se popravio, doveo je novog stranca, s kojim je pogodio i podigao je cijelu momčad. Pobijedili su Cedevitu u Zagrebu i to poziva na oprez, jer su sposobni pobijediti svakoga u ligi”, kazao je u najavi derbija sa Zadrom Marin Rozić, prenosi Sportnet.
Kapetan Cibone istaknuo je važnost utakmice.
– To je hrvatski derbi, a s pobjedom možemo dobiti “break” u odnosu na Cedevitu, s obzirom da ih je Zadar pobijedio. No, definitivno je još rano govoriti što će biti na kraju. Apsolutno i Zadrane smatram pretendentima na naslov.
Danijel Lutz, trener “vukova”, utakmicu je najavio ovako.
– Zadar iza sebe ima dvije izuzetno kompleksne i bitne utakmice za poboljšanje psihološkog stanja momčadi, prvo rješavanje ostanka u ABA ligi pa pobjedu nad najjačom momčadi, sve u nekoliko dana. Mi nismo dobro završili ABA ligu, a ni hrvatsko prvenstvo nismo počeli bajno. Odlično nam je došla stanka od sedam dana.
Luzt je istaknuo da Zadar nije u drugom planu u borbi za visok plasman.
– Ova utakmica mora pokazati da smo u stanju braniti domaći teren. Trebamo pokazati Zadru da ne mogu samo tako doći u našu dvoranu i uzeti pobjedu. Ako nam pristup neće biti takav, bit će problematično.
Zagrepčani Zadrane smatraju opasnijima nego prošli put kada su se sastali pod tornjem.
– Tada su bili bez dvojice Amerikanaca. Thorne ima bolji šuterski rang od Allena, samim tim je i opasniji, a Travis je ušao u formu u kojoj je bio ranije. Zbog toga je cijela momčad opasnija. Zadar igra košarku s puno presinga, sve smo to secirali. Vjerujem da ćemo, s obzirom na naše iskustvo i kvalitetu, odigrati pravu utakmicu i na kraju izići kao pobjednici – zaključio je Lutz.
Cibona će nastupiti u kompletnom sastavu, a jedino je problema sa želucem imao Darryle Strawberry, no i on će biti spreman.