Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Sunce na Uskrsni ponedjeljak Zadrane pozvalo u grad

Autor: Anamarija Bilan

01.04.2013. 22:00
Sunce na Uskrsni ponedjeljak Zadrane pozvalo u grad

Foto: Marin GOSPIĆ



Nismo planirali nigdje otići na izlet jer su najavljivali kišu. Ali kad smo danas vidjeli sunce, ipak smo odlučili otići u šetnju po gradu i malo uživati s djecom do ručka, rekli su Zadrani. Osim njih, Kalelargom su šetali i turisti koji su u grupama razgledavali povijesne znamenitosti stare gradske jezgre


Sunce koje je granulo na jutro Uskrsnog ponedjeljka i neradni dan izmamili su na rivu i ulice stare gradske jezgre mnoge Zadrane koji su odlučili provesti jutro u šetnji, ispijanju kave i druženju s obitelji i prijateljima.
Brojni Zadrani, nakon ustajanja od blagdanskog stola i sjedenja tijekom kišnog Uskrsa, odlučili su protegnuti noge i prošetati po najljepšoj rivi na svijetu.
– Nismo planirali nigdje otići na izlet jer su najavljivali kišu. Ali kad smo danas vidjeli sunce, ipak smo odlučili otići u šetnju po gradu i malo uživati s djecom do ručka, rekli su građani. Većina njih do Poluotoka je došla u automobilima pa je na ulicama i parkiralištima bila gužva. Drugi su se, pak, odlučili prošetati do grada ili s biciklima pokušati izbjeći prometnu gužvu i nervozu zbog punih parkirališta.
Osim Zadrana, Kalelargom su šetali i turisti koji su u grupama razgledavali povijesne znamenitosti stare gradske jezgre. Naime, i prema najavama, hoteli Bastion i Art hotel Kalelarga imaju odličnu popunjenost, a Boutique hostel Forum je na 50-postotnoj popunjenosti kapaciteta.