Baradić: Primili smo najboljeg kandidata

Slika korisnika admin
Ivan JAMIČIĆ

Općina Stankovci našla se u nezavidnom položaju nakon što je Željko Vidučić, pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela otišao u mirovinu, a natječaj na kojem je izabrana njegova zamjenica, Jelena Obratov iz Tisnog, poništen.

Kako doznajemo od načelnika općine, Željka Baradića, ova mala općina trenutačno je bez pročelnika tog važnog odjela jer je tišnjanski donačelnik i predsjednik Općinske organizacije SDP-a Miljenko Meštrov Ministarstvo uprave pozvao da obavi inspekcijski nadzor izrazivši sumnju kako je riječ o politički prilagođenom natječaju, budući da je Obratov inače HDZ-ova vjećnica u Tisnom.

- Mi smo raspisali natječaj na koji se javilo petoro kandidata od kojih je četvoro udovoljavalo traženim uvjetima. S njima su obavljeni razgovori, nakon čega je izabrana Jelena Obratov iz Tisnog kao najbolji kandidat. Baradić pojašnjava kako je bivši pročelnik Vidučić raspisao natječaj te da je istina kako se tražilo dvije, a ne pet godina radnog iskustva kako to novi pravilnik o zapošljavanje općinskih pročelnika nalaže, no naglašava da je Općinsko vijeće prihvatilo takav natječaj.

- Na natječaj kojim se tražilo najmanje dvije godine radnog iskustva na sličnom mjestu mogli su se javiti i kandidati koji imaju deset ili 15 godina radnog iskustva. u tom bi slučaju primili takvog kandidata, ali nije se javio.

Inspekcija Ministarstva uprave je ustanovilo nezakonitosti u natječaju i naložila načelniku Baradiću da ukine rešenje o prijemu u službu pravnice Obratov kao i da raspiše novi natječaj u skladu sa zakonom. Za izvršenje naloženog Baradiću je ostavljen rok od dva mjeseca, no na tu odluku uložen je prigovor.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno