Dragić: Vidjet ćemo što će niknuti na Žmirićima

Slika korisnika admin
Fabio ŠIMIĆEV
Dragić: Vidjet ćemo što će niknuti na Žmirićima

Gradski vijećnici SDP-a jučer su na Narodnom trgu potpisali peticiju za osnivanje azila za životinje na području Zadarske županije.

- Nedopustivo je da peti grad u državi i površinom najveća županija nemaju azil za napuštene životinje. Godinama slušamo obećanja gradske vlasti da ćemo dobiti novi azil, međutim, kao što vidimo, njihova odluka je da azila u Zadru neće biti. Žalosno je što smo ovdje svjedočili nekim igrama u gradskoj upravi gdje su humanost i zaštita životinja bili paravan za nešto drugo. Ostaje nam samo za vidjeti što će niknuti na mjestu današnjeg doma napuštenih životinja, rekla je Irena Dragić, gradska vijećnica SDP-a, koja je zajedno s vijećnicima Nevenom Mikinom, Ivom Šestan, Erolom Gašijem i Darkom Vrdoljakom, potpisala peticiju.

Oni, kako kaže Dragić, već sedam godina gotovo na svakoj sjednici Vijeća govore o azilu.

- Čak smo na posljednjoj sjednici, gledajući proračun, smo zapravo shvatili da su oni odlučili da azila u Zadru više ne bude. A na naše izravno pitanje je li to uistinu tako, naravno, nitko nije htio odgovoriti. Danas zapravo svjedočimo tome da su oni davno donijeli odluku da azila neće biti, a cijelo vrijeme su obmanjivali javnost, napomenula je Dragić.

Inicijativu su pokrenuli Udruga za zaštitu životinja Zadar, Akcija Mladih Zadar, ORaH - održivi razvoj Hrvatske, Udruga Eko-Zadar, Udruga Brodarica i Hrvatski laburisti. Marijana Mustać, predsjednica Udruge za zaštitu životinja Zadar, kaže da šinteri imaju vrlo unosan biznis te da su pružili svoje kandže na sve strane.

- Nikakve podatke oni nemaju, niti o broju eutanazija, niti prijevoza u spalionicu, dobivaju odlične novce, a nisu dužni dati broj intervencija. Ako se zatvori azil, mi ćemo se boriti svim snagama da šinteri ne pristupe našim psima jer su svi čipirani, kastrirani i uvedeni u sustav Lysacan, govori Mustać.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno