Para na paru

Slika korisnika admin

BLAMAŽA MJESECA

E, baš sam nesretan. Skoro svakodnevno pratim "Potjeru", a baš kada je bilo najzanimljivije, umjesto pred televizorom, bio sam na utakmici pionira (ili kako se već taj uzrast danas zove) "Dragovoljca" iz Poličnika i "Zrmanje" iz Obrovca. Znam da zvuči čudno i nevjerojatno, ali ništa što mi je čudno i nevjerojatno, nije mi strano pa sam tako, umjesto kviza, gledao utakmicu koja je završila 0:0. A što je bilo na kvizu? Nešto o čemu su sutra pisale novine i portali, a zahvaljujući Internetu mogli smo i vidjeti snimak. Naslovi su bili vrlo eksplicitni: "Najantipatičniji natjecatelj kviza", "Javna sramota", "Blamaža u Potjeri"... Ali, što je ustvari bilo?

Dakle. Momak se prijavio na kviz, došao u odijelu s kravatom (pristojno, ali neprimjereno) i pokazao zavidno neznanje. Ali dobro. Nema to veze i nije sramota. Mnogi se na onim brzim pitanjima zbune i loše odgovaraju pa se kasnije nekako izvuku. Problem je u tome što je ovaj pristao na zaradu od 0 kuna, samo da bi lakše prošao i podijelio novce koje su drugi natjecatelji zaradili svojim znanjem, mada su mu i Tarik i Morana i ostali iz ekipe jasno dali do znanja da bi takav potez bio krajnje nekorektan. Ipak, momak je napravio to što je napravio i danas je po medijima predmet sprdnje i da ne kažem čega još ne. A kada se bolje razmisli, trebalo bi tu ipak nešto poduzeti. Momak se već drugi put prijavljuje, odmah ispada, jer nema znanja za nešto osvojiti i pitanje je, smiju li organizatori puštati u javnost takve ljude koji jednostavno ne znaju. Tako blamiraju i sebe, i svoju obitelj i svoj grad, a što je zanimljivo, ovaj je naglasio da je, bez obzira na evidentnu mladost i aktivni član jedne političke stranke. Naravno da ja, kao apolitičan čovjek, neću sada o tome, ali ovakva anti-reklama ne treba nijednoj opciji, bila ona, kako to vole govoriti, "lijeva" ili "desna".

NOVA FINANCIJSKA PONUDA KOJA NEĆE DOĆI U HRVATSKU

Evo još jedne lijepe vijesti koja mene posebno veseli. Svima nam je poznato da je nogomet veliki biznis u kojem najviše zarađuju oni koji su najviše uložili, tj. bogate se ionako prebogati pa su s tim u skladu i nove vijesti koje smo čuli ovih dana. Naime, UEFA je povećala nagradni fond europskih natjecanja, tako da ta skromna brojka sada iznosi skromnih 2.24 milijarde eura. Prava sitnica, rekao bi sir Oliver. Od toga u Euroligu, u koju naši klubovi rijetko kada uspiju prismrd... (uf, pardon, skoro sam se počeo izražavati neprilično mome odgoju) ...ući, ide jadnih i bijednih 300 milijuna, dok sve ostalo (bolje reći - sve) ide u Ligu prvaka. Dakle, para na paru, a tim mi je još nejasnije kako netko, tu kod nas, u Hrvatskoj, može biti "veliki" navijač Reala ili Milana, kada je to sve biznis i kada se radi o klubovima koji su pokupovali sve živo što valja u Europi i u svijetu. To je, kao da ja u svome salonu, na zidu držim sliku nekog biznismena ili novopečenog bogatuna prijetvorbenog.

"NE ŠALJI MI PISMA..."

Ali, pustimo mene i moje frustracije. Tuđe su frustracije puno zanimljivije. Evo, npr. taj Dinamo. Četrdeset dugih godina se priča o tom "proljeću" pa nikada ništa. Kada je prije puno godina u Americi bio emitiran zloglasni film "Dan poslije" o apokaliptičnoj budućnosti Amerike poslije nuklearnog rata, bilo je potrebno organizirati besplatnu psihološku pomoć stanovnicima koje je to toliko pogodilo da je došlo do ozbiljnih problema. Tako bi slično trebalo svake kasne jeseni - u vrijeme kada su ptice otišle na jug, lišće palo sa grana, a Dinamo ispao iz europskih kupova - organizirati pomoć navijačima i članovima kluba koji su konsternirani i razočarani, a osobito onima koji u svome očaju pišu duga pisma jednom beznačajnom kolumnistu Zadarskog lista, kao da sam im ja kriv što svake godine pokupuju i odmah prodaju stotinjak igrača.

Iako, da vam budem iskren, volim ja ta pisma. Kada se u dugim zimskim noćima, u mome raskošnom stanu, skupi probrano društvo i kada ono iza ponoći malo utihne razgovor (nakon što su mi ispraznili sve frižidere i bifeje), onda ja, da ih razveselim, izvlačim pisma koja sam dobio, a u kojima me navijači vrijeđaju na takve načine da svi umiremo od smijeha i čudimo se "oklen to iđe" i dokle to može ići.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno